Pro rychlou a snadnou detekci patogenních mikrobů jsou vyvíjeny metody založené na PCR, na měření spotřeby kyslíku a na světelné emisi.
Podle dolnosaského ministra zemědělství Gerda Lindemanna onemocněli krvácivým průjmem tři zaměstnanci podniku na výrobu zeleninových výhonků. Testování odebraných vzorků stále probíhá.
Výzva EFSA k podávání návrhů. Uzávěrka: 16.8.2011.
Vědci americké výzkumné organizace ARS vyvíjejí nové techniky, aby umožnili rychlou a spolehlivou identifikaci i méně známých kmenů bakterie Escherichia coli, než je kmen O157:H7.
Pátrání po zdrojích EHEC pokračují. Politici budou jednat o pomoci postiženým zemědělcům.
Výzkumníci americké výzkumné organizace ARS zkoumali, zda je možné, aby bakterie Escherichia coli mohly kontaminovat zeleninu prostřednictvím kořenového systému rostliny.
Týden od 6. do 12.6.2011 byl ve Velké Británii vyhlášen za Food Safety Week.
Tisková zpráva MZe ze dne 7.6.2011.
Nové federální internetové stránky v USA mají usnadnit výběr zdravých potravin.
Průzkum mezi spotřebiteli, jak přijímají použití nanotechnologie u potravin a potravinářských obalů.
Přehled legislativy EU a národních legislativ. Legislativa ČR.
Prevence zaměřená na toxin Shiga – produkující E. coli, verotoxin produkující E. coli nebo enterohemoragické E. coli.