Ztráty vyprodukovaných potravin činí ročně v potravinovém řetězci od primární produkce po spotřebitele 1,3 mld. t. K příčinám patří např. neprodaná nadprodukce, nevyhovující posklizňové podmínky, blahobyt a lenost spotřebitelů.
Výrobce sýrů Sargento Foods (USA)uvedl na trh sérii přírodních sýrů s obsahem sodíku sníženým o 25 %. Na vývoji těchto produktů spolupracoval s Center for Dairy Research.
USDA si podalo žádost o povolení používat k ošetření hovězího masa kyselinu mléčnou.
Přídavek kvasinkových extraktů může snížit spotřebu antibiotik ve výkrmu drůbeže.
Skupina sestávající z několika potravinářských koncernů a stravovacího řetězce vytvořila vlastní nutriční pravidla týkající se reklamy zaměřené na děti.
Zpráva EFSA ze dne 20. 7. 2011.
Zpráva EFSA ze dne 28. 7. 2011.
Využití barevné změny komplexů rhodia k detekci neporušenosti potravinářských obalů.
Tisková zpráva SZPI ze dne 29. 7. 2011.
Zpráva EFSA ze dne 27. 7. 2011.
Zpráva EFSA ze dne 26. 7. 2011.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 30. týdnu 2011: 25.7.–31.7. 2011 (v češtině).