Bezpečnost potravin
2. 12. 2011

Olej z koriandru pomáhá k ochraně před patogenními mikroorganismy tím, že působí na buněčné membrány patogenů.


2. 12. 2011

Podle databáze spektrálních profilů specifických pro určité kmeny bude možno rychle identifikovat přítomné mikroorganismy v potravinách.


1. 12. 2011

Úřadu EFSA byl umožněn přístup k více než 600 souborům dat pro využití při přehodnocování bezpečnosti umělého sladidla aspartam, jehož dokončení je naplánováno na září 2012.


1. 12. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 1. prosince 2011.


1. 12. 2011

Úřad EFSA, FAOa WHO vydaly společná vodítka pro harmonizovaný přístup k monitoringu dietární expozice člověka na bázi studie Total Diet Study.


30. 11. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 47. týdnu 2011: 21.11.–27.11. 2011 (v češtině).


30. 11. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 30.11. 2011.


30. 11. 2011

Kontaminaci potravin a krmiv mykotoxiny je možné omezit využitím celé řady různých strategií a metod – od preventivních ještě před sklizní a posklizňových až po detoxikaci adsorpcí nebo transformací.


29. 11. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 29.11.2011.


29. 11. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 29.11.2011.


29. 11. 2011

POET vyvinul proces, který při fermentaci sacharidové frakce na bioetanol nepoužívá antibiotika pro kontrolu bakteriální kontaminace – výsledkem je zahájení prodeje certifikovaných sušených lihovarských výpalků s rozpustným podílem, které neobsahují žádná rezidua antibiotik.


29. 11. 2011

Chorvatská studie podává přehled o výskytu otravy histaminem z ryb v různých zemích v průběhu minulé dekády, sumarizuje koncentrace histaminu v různých rybích výrobcích a plodech moře za různých podmínek a mapuje klinické příznaky otravy.


1 745 746 747 748 749 1 803