SZPI zjistila při kontrole sojagurtů přítomnost mléčné bílkoviny – alergenu, který nebyl uveden ve složení výrobků.
Množství deoxynivalenolu se během pečení zvyšuje, T-2 a HT-2 se snižuje. Byly identifikovány určité glukosidové konjugáty.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 22. 5. 2013.
Tisková zpráva MZe ze dne 23. 5. 2013.
Tisková zpráva Ministerstva zdravotnictví ze dne 23. 5. 2013.
Letos se koná již pátý ročník soutěžě „Česká chuťovka“, která podporuje kvalitní a chutné české potraviny.
Jednoporcové energetické nápoje v plechovkách a lahvích mohou obsahovat nejvýše 180 mg kofeinu, pro velké kontejnery platí limit 400 mg/l.
Přednáška pořádaná v rámci potravinářských úterků se koná dne 28. května 2013, od 14 hod. na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 414.
Obsah časopisu Společnosti pro výživu s přílohou „Zpravodaj pro školní stravování“.
Tisková zpráva SZPI ze dne 21. 5. 2013.
Byl zjišťován obsah jednotlivých mastných kyselin a bioaktivních látek, parametry oxidační stability, vlhkost, obsah těkavých látek a nezmýdelnitelný podíl.
Komise EU vydala na základě stanoviska výboru CONTAM doporučení 2013/165/EU ohledně sledování přítomnosti toxinů T-2 a HT-2 v obilovinách a výrobcích z obilovin.