zdravotně závadné výrobky, kontaminované mleté hovězí maso, E. coli 0157:H7, ochucené kuřecí kotletky, nedeklarované siřičitany v kořenící směsi
nadbytek kapacit v ČR, nevyhovující stav malých podniků
akumulace těžkých kovů, zinek, kadmium, olovo
Brix, stupeň zralosti ovoce, senzorické vlastnosti
dietetický nikotin, čeleď lilkovitých, kotinin-biomarker expozice tabákovému kouři, kotinin v potravinách
MŽP ČR, náhrada vyhlášky 305/1998, zásady OECD, zkoušení chemických přípravků
MŽP ČR, náhrada vyhlášky 305/1998, zásady OECD, zkoušení chemických přípravků
rizikové potraviny, způsob uchovávání, zmrzlina, masné výrobky, vejce, ovoce, tepelná úprava masitých pokrmů, nejčastější prohřešky
funkční potravina, fermentovaný mléčný nápoj, Lactobacillus helveticus, tripeptidy, inhibitor ACE, snížení krevního tlaku, klinické studie
alergie z potravin, burské oříšky, vejce, pečivo, mražené krémy, cukrovinky, dobrá výrobní praxe
česká společnost Sante, sójový výrobek se 4 % GMO, export, Polsko, nařízení EU
testování rizika GMO pro alergiky, stanoveny limitní hodnoty pro olovo, kadmium a aflatoxiny, zamítnuty růstové hormony