hlavní alergeny potravin, evropský výzkumný projekt, snížení alergenity opracováním surovin
analýzy 30 méně obvyklých prvků, rozdíl mezi pěstovanými a volně rostoucími houbami, nebezpečí z vysokého příjmu hliníku
Tisková zpráva SVS ČR
systémy CAS, lepší ochrana zvířat a jakost masa
konjaková mouka, gelotvorný prostředek, opatření EU
poslání nového úřadu, financování, počet pracovníků
5. rámcový program EU, výzkum, Itálie, zdravotní riziko syrové zeleniny, adsorpční kapacita pro virus, hlávkový salát, mrkev, fenykl
benzoan sodný, garantovaná čistota 99,9 %, vynikající chuťový profil, granulace ve vznosu, použití zejména v prostředích s nízkým pH
Spolkový institut pro hodnocení rizik (BfR), Spolkový úřad pro zdravotní ochranu spotřebitele a nezávadnost potravin (BVL), spolupráce s novým Evropským potravinovým úřadem
reálná možnost výskytu prionů ve svalech dalších druhů zvířat
alimentární patogeny, liposomový biosenzor, protilátky, stanovení během 8 minut
vyhlášky 357/2001 Sb. a 442/2001 Sb., označování, registry, přihlášení chovatelů do ústřední evidence