Vyhláška č. 465/2002 Sb., kterou se stanoví maximálně přípustné množství reziduí jednotlivých druhů pesticidů v potravinách a potravinových surovinách zcela nahrazuje původní vyhlášku 322/1999 Sb.
Přednáška prezentovaná na mezinárodním semináři o bezpečnosti potravin, který pořádala VŠCHT Praha dne 13. září 2002.
Ve dnech 25.–26. září 2002 se uskutečnila v Ženevě z podnětu GFSI (Global Food Safety Initiative) 2. mezinárodní konference o bezpečnosti potravin.
Ve Štýrsku bylo vyšetřeno 20 vzorků vody a 155 vzorků syrových a uzených ryb a rybích výrobků, a sice v době výroby a na konci doby minimální trvanlivosti. Stav u čerstvých a uzených ryb byl uspokojivý, pouze u rybích výrobků byly zjištěny ojedinělé nadlimitní hodnoty.
celková částka 728 mil. eur, ČR 129 mil. eur, využít k obnově životně důležité infrastruktury a k sanaci postižených oblastí, zahájit výplaty přidělených prostředků ještě do konce 2002
Ve Štýrsku bylo vyšetřeno 20 vzorků vody a 155 vzorků syrových a uzených ryb a rybích výrobků, a sice v době výroby a na konci doby minimální trvanlivosti. Stav u čerstvých a uzených ryb byl uspokojivý, pouze u rybích výrobků byly zjištěny ojedinělé nadlimitní hodnoty.
Přírodní med je vhodným prostředkem k ošetřování poranění infikovaných bakteriemi senzitivními nebo rezistentními k antibiotikům.
geneticky modifikované rostliny, nový postup k odstranění pozměněných genetických informací z dědičného materiálu
Na trhu EU byly zjištěny potraviny – sýr s bylinkami, žabí stehýnka, pistáciové ořechy, žampiony, byliny a koření, marinované maso a drůbež, které buď byly ilegálně ozářeny, nebo ozářeny legálně, ale příslušně neoznačeny.
Na trhu EU byly zjištěny potraviny – sýr s bylinkami, žabí stehýnka, pistáciové ořechy, žampiony, byliny a koření, marinované maso a drůbež, které buď byly ilegálně ozářeny, nebo ozářeny legálně, ale příslušně neoznačeny.
Americká společnost pro veřejné zdraví schválila nový projekt na snižování obsahu soli/sodíku v průmyslově vyráběných hotových pokrmech a jídlech připravovaných v podnicích společného stravování s cílem snížit počet osob s vysokým krevním tlakem a následně i úmrtí na kardiovaskulární choroby.
Úřad pro potravinové standardy Velké Británie (FSA) zveřejnil zprávu, podle které je množství cínu nalezené v potravinách konzervovaných v plechovkách nižší než před 5 lety a nižší než limitní hladina 200 mg/kg, kterou uvádí Nařízení o potravinách – 1992.