Bezpečnost potravin
7. 3. 2003

Použití ricinu ze skočce k teroristickým účelům (bioterorismus). Příznaky otravy, postup při zasažení ricinem.


7. 3. 2003

Konzumace vajec v dětství a dospívání může být jedním z faktorů snižujících riziko vzniku karcinomu prsu.


7. 3. 2003

Vyhláška č. 57/2003 Sb. podruhé mění vyhlášku č. 335/1997 Sb. Změny a úpravy se týkají především piva a lihovin.


6. 3. 2003

Podle monitoringu 4,5 % ovoce a zeleniny překračuje limity reziduí. Nejčastěji jsou rezidua detekována v zelí, hrášku a okurkách.


6. 3. 2003

Na univerzitě v Heidelbergu byl zahájen výzkum úlohy lipidů v prevenci neurodegenerativních změn mozku a Alzheimerovy choroby v rámci projektu Lipidiet podporovaného EK.


6. 3. 2003

Podle monitoringu 4,5 % ovoce a zeleniny překračuje limity reziduí. Nejčastěji jsou rezidua detekována v zelí, hrášku a okurkách.


6. 3. 2003

sendvič, údržnost, skladovatelnost, tvrdnutí, pohotovost, inhibice ztrát vody, retrogradace škrobu, aktivita vodní, bariéry přestupu vlhkosti, mikrobiální rizika, úprava pH, modifikovaná atmosféra


5. 3. 2003

Při spotřebě 1 litru kávy denně se může zvýšit  průměrný příjem akrylamidu  o téměř 100 %.


5. 3. 2003

Při spotřebě 1 litru kávy denně se může zvýšit  průměrný příjem akrylamidu  o téměř 100 %.


5. 3. 2003

Konzumace vlákniny formou zeleniny, ovoce a celozrnných obilovin se může podílet na snižování rizika karcinomu hrtanu.


5. 3. 2003

Postup vypracovaný Úřadem pro kontrolu bezpečnosti potravin v USA (FSIS). K dispozici je úplný dokument o rozsahu 34 stran. Je uvedena definice RTE masných a drůbežích výrobků.


5. 3. 2003

V kombinaci s léčivy na snižování cholesterolu může mít produkt vyrobený fermentací rýže plísní Monascus purpureus  vedlejší účinky.


1 1 739 1 740 1 741 1 742 1 743 1 822