Bezpečnost potravin
4. 4. 2003

MŽP, ÚPK projednávalo protipovodňovou ochranu ČR. Aktualizace Povodňového plánu ČR. Záměrem Evropské komise EU je přijetí společné strategie prevence před povodněmi a příprava akčních plánů povodňové ochrany. ŽP


4. 4. 2003

Postupy autorizace a monitorování GM potravin a krmiv stanoví nová legislativa, která se bude týkat i  systému označování výrobků obsahujících GMO.


4. 4. 2003

Potravinový doplněk užívaný v redukčních dietách a jako podpůrný prostředek pro nárůst svalové hmoty obsahující pikolinát chromu je podezírán z vyvolávání genetických mutací a poškozování DNA.


3. 4. 2003

Vyhláška stanovuje požadavky na jakost, členění, označování a uvádění do oběhu přírodních sladidel, medu, cukrovinek, kakaového prášku a směsi kakaa s cukrem, čokolády a čokoládových bonbonů


3. 4. 2003

Ministerstvo zemědělství vydalo novou vyhlášku, která po přistoupení ČR k EU nahradí dosavadní vyhlášku 334/1997. Touto novou vyhláškou č. 76/2003 se česká legislativa harmonizuje s novou legislativou EU.


3. 4. 2003

Britská společnost Warburton uvedla na trh nový výrobek z řady zdravých potravin – chléb fortifikovaný vápníkem, železem, kyselinou listovou a n-3 DHA, který je určen především těhotným ženám.


3. 4. 2003

Následkem povodní byly devastovány velké plochy. Nové trávníky mohou být kvůli agrotechnických lhůtám založeny až v polovině května.


3. 4. 2003

Podle výsledků kontrol prováděných zemskými úřady zaplatili spotřebitelé v SRN v r. 2001 za nedodržování množství zboží deklarovaného na obalu kolem 1 mld. EUR.


3. 4. 2003

Mezinárodní symposium o významu bylin pro zachování zdraví ve stáří.


3. 4. 2003

Nadměrná konzumace lékořice vedla ke svalové paralýze v důsledku extrémního snížení draslíku v těle.


3. 4. 2003

Nadměrná konzumace lékořice vedla ke svalové paralýze v důsledku extrémního snížení draslíku v těle.


2. 4. 2003

Koktejl protilátek proti potravinovým patogenům získaný z vaječných žloutků, lyofilizovaný a usušený, kterým se potravina popráší jako kořením, ochrání před otravou z jídla.


1 1 728 1 729 1 730 1 731 1 732 1 822