Bezpečnost potravin
11. 12. 2002

Monoterpeny mají v potravinářství význam jako aromatické látky. K aromatizaci nápojů, pečiva a dezertů se používají např. mentol, peprmint a D-limonen. Monoterpeny vykazují v pokusu na zvířatech antikancerogenní účinek. Za tím účelem byly vyšetřovány především D-limonen a D-karvon.


11. 12. 2002

Monoterpeny mají v potravinářství význam jako aromatické látky. K aromatizaci nápojů, pečiva a dezertů se používají např. mentol, peprmint a D-limonen. Monoterpeny vykazují v pokusu na zvířatech antikancerogenní účinek. Za tím účelem byly vyšetřovány především D-limonen a D-karvon.


11. 12. 2002

Povodně a rizika jejich vniku lze se znalostí monitorovaných údajů v dané oblasti do jisté míry předvídat.


11. 12. 2002

25.-28.11.2002, Moskva, Rusko. Konference, hodnocení současného stavu a perspektivy nového systému norem jakosti.


9. 12. 2002

Užívání vysokých dávek minerálních a vitaminových suplementů může vést až k poškození zdraví pacienta. Typ a dávku suplementu je vhodné konzultovat s ošetřujícím lékařem.


9. 12. 2002

Jde o novou konferenci, která se uskuteční ve dnech 9.–11. dubna 2003 v Kodani.


8. 12. 2002

Výsledky studie prováděné na univerzitě v severní Karolině naznačují, že sójové izoflavony nemají v zásadě žádný vliv na obsah, resp. hustotu minerálů v kostech u mladých žen. Je zapotřebí ve výzkumech nadále pokračovat.


7. 12. 2002

EK slavnostně otevřela evropskou síť laboratoří, které budou sledovat přítomnost geneticky modifikovaných prvků v potravinách, v krmivu, povinné označování


7. 12. 2002

EK slavnostně otevřela evropskou síť laboratoří, které budou sledovat přítomnost geneticky modifikovaných prvků v potravinách, v krmivu, povinné označování


7. 12. 2002

Syrovátka patří k výživově hodnotným potravinám vzhledem k obsažené bílkovině, vitaminům, mineráliím a mléčnému cukru.


7. 12. 2002

mezinárodní spolupráce při povodních, odborná výměna, sjednocení databází, EK poskytne ČR 129 mil. eur


6. 12. 2002

Článek se zabývá původcem nemoci anthraxu -bakterií Bacillus anthracis, její biologií, ekologií, způsoby infikování lidí a zvířat a zejména stanoví potřeby dalšího výzkumu, zejména co se týká její existence v půdě.


1 1 728 1 729 1 730 1 731 1 732 1 789