Bezpečnost potravin
3. 1. 2003

Kritické zhodnocení potenciálně prospěšných účinků beta-glukanu, sójového proteinu, izoflavonů, rostlinných sterolů a stanolů, česneku a tokotrienolů na zdraví.


2. 1. 2003

Stálý výbor pro potravinové řetězce a zdraví zvířat (SCFCAH) nahradí dosavadní výbory: Stálý veterinární výbor, Stálý výbor pro potraviny, Stálý výbor pro výživu zvířat a Stálý výbor pro ochranu rostlin.


2. 1. 2003

Společnost East Balt získala jako první dodavatel pekařských výrobků firmě McDonald’s akreditaci HACCP od AIB a Centra pro potravinářskou technologii


1. 1. 2003

V Kanadě se jedná, na základě pozitivních výsledků rozsáhlého výzkumu  zdravotních účinků ozařování, o rozšíření okruhu ozařovaných potravin, jejich označování a prodeji.


1. 1. 2003

V Kanadě se jedná, na základě pozitivních výsledků rozsáhlého výzkumu  zdravotních účinků ozařování, o rozšíření okruhu ozařovaných potravin, jejich označování a prodeji.


1. 1. 2003

analýzy prokázaly výskyt DDT v krůtím biomase


1. 1. 2003

nově vytvořený Úřad pro bezpečnost potravin v Maďarsku na základě doporučení EU, poslání úřadu, koordinace dosud existujících útvarů pro kontrolu bezpečnosti potravin, náklady na provoz úřadu, vybudování nových veterinárních a fytosanitárních stanic na východních a jižních hranicích Maďarska


31. 12. 2002

Nitrofen je pravděpodobně nejen karcinogenní a způsobující vrozené vady, ale kvůli obsahu dioxinů je i nervovým a imunitním jedem.


31. 12. 2002

Nitrofen je pravděpodobně nejen karcinogenní a způsobující vrozené vady, ale kvůli obsahu dioxinů je i nervovým a imunitním jedem.


31. 12. 2002

Americká organizace Environmental Protection Agency v listopadu schválila insekticid Storcide pro přímou aplikaci do skladovaného obilí a pro použití do obilních sil a skladů, vyráběný společností Gustafson LLC. Klíčová výhoda je jeho bezpečnost pro lidi a zvířata.


30. 12. 2002

Byl zjišťován přirozený výskyt biogenních aminů a výskyt v průběhu sponánního kažení nebo po inokulaci a ukázalo se, že koncentrace v ovoci a šťávách jsou v normálních podmínkách zanedbatelné.


27. 12. 2002

Výsledky mikrobiologické kontroly vzorků mléka z farem jsou v SRN podstatně horší než vzorků z průmyslové výroby.


1 1 725 1 726 1 727 1 728 1 729 1 789