Bezpečnost potravin
11. 7. 2003

Agentura by měla vzniknout od příštího roku jako obecně prospěšná společnost, jejímž zakladatelem bude MZe.


11. 7. 2003

Z iniciativy distribučních řetězců byly vytvořeny dvě obdobné normy pro zajištění bezpečnosti a jakosti: BRC a IFS. Požadavky norem se zaměřují především na dodavatele obchodních značek příslušných distributorů a měly by být ještě účinnější motivací pro výrobce než jakou je kontrola ze strany orgánů státního dozoru.


11. 7. 2003

V EU byla 3. října 2002 přijata Směrnice EC No. 1774/2002 o vedlejších produktech živočišného původu.


11. 7. 2003

Rusko možná po 11. červenci zakáže dovoz drůbeže z Evropské unie, vzhledem k tomu, že od tohoto termínu unie ruší zákaz vývozu drůbeže z Nizozemska, Belgie a Německa, které byly nedávno postiženy ptačí chřipkou. V Rusku zákaz dovozu drůbeže z těchto zemí stále platí.


10. 7. 2003

Evropská skupina pro hygienické strojírenství a projektování (EHEDG) vydala návod pro prevenci šíření a pro kontrolu mikroorganismu Legionella v potravinářském průmyslu.


10. 7. 2003

Evropská skupina pro hygienické strojírenství a projektování (EHEDG) vydala návod pro prevenci šíření a pro kontrolu mikroorganismu Legionella v potravinářském průmyslu.


10. 7. 2003

V rámci výzkumu podporovaného Evropskou komisí se pracuje na vytvoření evropského systému hygienické výroby potravin.


10. 7. 2003

V rámci výzkumu podporovaného Evropskou komisí se pracuje na vytvoření evropského systému hygienické výroby potravin.


10. 7. 2003

Ovocné tyčinky a biskvity vyvinuté v rámci projektu Phytos by mohly být vhodnou alternativou hormonální substituční léčby postmenoauzálních žen západních zemí.


10. 7. 2003

V 17 polských pivech odebraných z tržní sítě byl sledován obsah biogenních aminů s využitím HPLC.


9. 7. 2003

Cigaretový kouř působí u kuřáků, aktivních i pasivních, snižování hladiny krevních folátů, jejichž nedostatek se může projevit zvýšeným rizikem některých typů rakoviny a defektů páteře u novorozenců.


9. 7. 2003

Při testování pravosti použité suroviny v uzeninách odhalila FSA v údajně vepřových salámech přítomnost koňského masa.


1 1 702 1 703 1 704 1 705 1 706 1 822