Členové EP hlasovali pro zpřísnění limitu pro cyklamáty v nápojích a pro revizi používání aspartamu a rostliny stevia.
Vědecký výbor pro potraviny opakovaně připomíná neexistenci dostatečných podkladů týkajících se bezpečnosti „energetických nápojů“.
Food and Standards Agency (FSA) varuje před užívání vysokých dávek vitaminů a minerálních látek, které mohou způsobit poškození zdraví a vyvolat rakovinu.
V září 2002 byly vydány DRI pro energii, sacharidy a vlákninu.
WHO uveřejnila výsledky nejnovějších studií o životaschopnosti viru odpovědného za SARS.
Vědecký výbor pro potraviny upozorňuje, že již při konzumaci 200 g obohaceného chleba a 25 g obohaceného margarinu se dosáhne mezního příjmu fytosterolu.
Vědecký výbor pro potraviny upozorňuje, že již při konzumaci 200 g obohaceného chleba a 25 g obohaceného margarinu se dosáhne mezního příjmu fytosterolu.
Příčinou zdravotních obtíží po konzumaci “sójového mléka” byl pravděpodobně inhibitor trypsinu v nápoji.
Příčinou zdravotních obtíží po konzumaci “sójového mléka” byl pravděpodobně inhibitor trypsinu v nápoji.
SCF varuje před nadměrnou konzumací hořkých alkoholických nápojů, při jejichž výrobě byla použita bylina „ožanka“.
SCF varuje před nadměrnou konzumací hořkých alkoholických nápojů, při jejichž výrobě byla použita bylina „ožanka“.
Ve zprávě vypracované japonským ministerstvem zemědělství se uvádí, že u složek mléka a masa z klonovaných zvířat nebyly zjištěny žádné abnormality.