Bezpečnost potravin
13. 5. 2003

Členové EP hlasovali pro zpřísnění limitu pro cyklamáty v nápojích a pro revizi používání aspartamu a rostliny stevia.


12. 5. 2003

Vědecký výbor pro potraviny opakovaně připomíná neexistenci dostatečných podkladů týkajících se bezpečnosti „energetických nápojů“.


12. 5. 2003

Food and Standards Agency (FSA) varuje před užívání vysokých dávek vitaminů a minerálních látek, které mohou způsobit poškození zdraví a vyvolat rakovinu.


11. 5. 2003

V září 2002 byly vydány DRI pro energii, sacharidy a vlákninu.


9. 5. 2003

WHO uveřejnila výsledky nejnovějších studií o životaschopnosti viru odpovědného za SARS.


9. 5. 2003

Vědecký výbor pro potraviny upozorňuje, že již při konzumaci 200 g obohaceného chleba a 25 g obohaceného margarinu se dosáhne mezního příjmu fytosterolu.


9. 5. 2003

Vědecký výbor pro potraviny upozorňuje, že již při konzumaci 200 g obohaceného chleba a 25 g obohaceného margarinu se dosáhne mezního příjmu fytosterolu.


9. 5. 2003

Příčinou zdravotních obtíží po konzumaci “sójového mléka” byl pravděpodobně inhibitor trypsinu v nápoji.


9. 5. 2003

Příčinou zdravotních obtíží po konzumaci “sójového mléka” byl pravděpodobně inhibitor trypsinu v nápoji.


9. 5. 2003

SCF varuje před nadměrnou konzumací hořkých alkoholických nápojů, při jejichž výrobě byla použita bylina „ožanka“.


9. 5. 2003

SCF varuje před nadměrnou konzumací hořkých alkoholických nápojů, při jejichž výrobě byla použita bylina „ožanka“.


9. 5. 2003

Ve zprávě vypracované japonským ministerstvem zemědělství se uvádí, že u složek mléka a masa z klonovaných zvířat nebyly zjištěny žádné abnormality.


1 1 683 1 684 1 685 1 686 1 687 1 789