Asi 120 lidí bylo ve Švédsku hospitalizováno po pozření nakažených potravin (pizza a kebaby), pro jejichž výrobu bylo použito infikované vepřové maso.
Před uvedením vyhlášky 451/2002 v platnost, provedla SZPI průzkum stavu hygieny v 752 potravinářských provozech, a to s poměrně dobrým výsledkem.
Na základě průzkumu 1 169 provozoven podle hygienických požadavků vyhlášky 451/2002 vyhovělo s minimálními neshodami 50 % zatímco 6 % provozoven nevyhovělo.
Na základě průzkumu 1 169 provozoven podle hygienických požadavků vyhlášky 451/2002 vyhovělo s minimálními neshodami 50 % zatímco 6 % provozoven nevyhovělo.
Pracovníci univerzity v Hongkongu zjistili, že nastávající matky mohou ohrozit své nenarozené dítě konzumací ženšenu v prvních třech měsících těhotenství.
Komise předložila Parlamentu návrh zpřísněného nařízení na schvalování kouřových kondenzátů pro použití v potravinářství.
Evropský soudní dvůr poprvé rozhodl proti rozhodnutí Komise v záležitosti přísnějších národních předpisů než jsou předpisy EU.
Pod dozorem RSPCA hodnotili ve Velké Británii vliv FF schématu na welfare dojnic chovaných na farmách.
Zemědělská rada EU přijala nové legislativní normy určené ke zlepšení ochranných opatření proti chorobám přenosným mezi zvířaty a člověkem (zoonózám).
Zemědělská rada EU přijala nové legislativní normy určené ke zlepšení ochranných opatření proti chorobám přenosným mezi zvířaty a člověkem (zoonózám).
Směrnice EU 64/433 pro čerstvé maso a rozhodnutí 2001/471 týkající se mikrobiální kontroly masa stanovují požadavky na vlastní ověřování hygieny v podniku mikrobiologickými metodami.
Byla vyvinuta kombinovaná metoda LC-MS (kapalinová chromatografie+hmotová spektroskopie) pro identifikaci a detekci semikarbazidu (SEM) v kovových víčcích s plastovým těsněním na láhve. U SEM byly zjištěny mutagenní a karcinogenní účinky na laboratorní zvířata.