Informace EFSA o riziku, které nový virus chřipky A(H1N1) představuje pro spotřebitele: konzumenty vepřového masa a masných výrobků.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 21.5.2009.
Informační zpravodaj Společného výzkumného centra (JRC) Evropské komise.
Veletrhy pro potraviny, potravinářské stroje a obalovou techniku se uskuteční v Poznani (Polsko) ve dnech 14.–17.9.2009.
Možnost podávání připomínek ke stanoviskům vydávaným EFSA.
Evropská komise uveřejnila zprávu o výsledku mise FVO (11.–16.1.2009) do USA.
Jak se správně označují výrobky vhodné pro diabetiky a jaké jsou další povinné údaje na obalech těchto potravin.
Nový výzkum ve Spojených státech dodal více váhy tvrzení, že konzumace brukvovitých plodin je pro lidi prospěšná.
Cílem projektu zařazeného do 7. rámcového programu je vývoj biosenzorů pro komplexní detekci kontaminantů v kapalných médiích, především v mléce.
Vysoký výskyt patogenní bakterie byl zjištěn v masných výrobcích v USA.
V Číně, Vietnamu, Izraeli, Libanonu, Jordánsku, Saúdské Arábii a v Iráku se potýkají s následky výskytu slintavky a kulhavky.
Pravidelný zpravodaj organizace Food Quality & Health shrnuje aktuální vědecké poznatky tykající se laboratorního zkoumání zdravotních dopadů bioprodukce.