Bezpečnost potravin
18. 6. 2009

V některých zemích je ochrana před alergeny téměř absurdní.


18. 6. 2009

V severní Itálii byly v letech 2006 – 2007 uskutečňovány pokusy, jejichž cílem bylo vyhodnotit vliv různých pěstitelských postupů na kontaminaci zrna kukuřice fumonisinem.


18. 6. 2009

Ekologičtí zemědělci mohou aplikovat pouze biologické přípravky k ochraně rostlin, čtyři z nich byly testovány v pokusech v Německu.


18. 6. 2009

Úřad EFSA schválil tvrzení, že rozpustný rajčatový koncentrát „pomáhá zachovávat normální srážlivost krve“. Neschválil však tvrzení o zlepšení krevního oběhu.


18. 6. 2009

Databáze GM plodin, která byla vytvořena na základě workshopu organizovaného Evropskou komisí v listopadu 2008.


18. 6. 2009

Sborník prezentací z workshopu, který se uskutečnil v Bruselu dne 25.11.2008.


17. 6. 2009

Mezi hlavní body, které rezonovaly během diskuse, patřily role producentských organizací, podpory a financování a obchod.


17. 6. 2009

Informační zpravodaj Společného výzkumného centra (JRC) Evropské komise.


17. 6. 2009

Dosud největší průzkum (22 tisíc odběrných míst ) stavu půd v Evropě byl zahájen v roce 2009. První výsledky v roce 2010.


17. 6. 2009

Směrnice WHO a Evropské komise na vzorkování a monitorování olova v pitné vodě.


17. 6. 2009

Aktivity realizované v rámci výzkumného projektu EU (2004–2009) zaměřeného na bezpečnost potravin.


17. 6. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16.6.2009.


1 973 974 975 976 977 1 804