Bezpečnost potravin
25. 6. 2009

Těhotné ženy by se měly z důvodu možného rizika listeriózy striktně vystříhat konzumace syrových potravin živočišného původu.


25. 6. 2009

Vnesením kopie genu do dědičné informace kukuřice získali američtí vědci odrůdu produkující enormní množství biomasy.


25. 6. 2009

Některé kmeny E. coli 0157:H7 jsou velmi odolné vůči kyselinám, k inaktivaci nestačí snížení pH na 4,6. Snížením pH pod 4,0 a výdrží nejméně 48 h, dojde k přiměřenému snížení patogenů.


25. 6. 2009

List Českého svazu zpracovatelů masa.


25. 6. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 25.6.2009.


25. 6. 2009

Využití biosenzorů při on-line monitorování fermentačních procesů.


25. 6. 2009

Postup vypracovaný v USA. Výzkumný projekt financovaný ministerstvem zemědělství (USDA).


25. 6. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 24.6.2009.


25. 6. 2009

Aby se zamezilo zdravotním problémům v pozdějším věku, je třeba nedostatečnému příjmu vápníku zamezit nabídkou mléčných výrobků.


24. 6. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 25. týdnu 2009: 15.–21.6.2009 (v češtině).


24. 6. 2009

Jako účinná složka zeleného čaje se ukázal epigalokatechingalát. Je třeba další výzkum.


24. 6. 2009

Ve dnech 2.–3. dubna 2009 se uskutečnila schůzka EFSA a národních expertů pro problematiku aspartamu.


1 969 970 971 972 973 1 804