Bezpečnost potravin
2. 9. 2009

Průběžně aktualizovaný přehled připomínek ke stanoviskům EFSA týkajícím se zdravotních tvrzení. Je uveden postup schvalování žádostí.


2. 9. 2009

Dosavadní tolerovatelná hodnota kadmia 2,5 µg/kg tělesné hmotnosti je podle úřadu EFSA příliš vysoká a navíc je extrémně vysoký skutečný přísun kontaminovaných potravin.


1. 9. 2009

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES.


1. 9. 2009

Přehled kurzů organizovaných SAI Global v ČR ve 2. pololetí 2009.


1. 9. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 1.9.2009.


1. 9. 2009

Varování spotřebitelů před konzumací doplňků stravy na bázi bentonitu k doplnění minerálních látek.


1. 9. 2009

Mangan je důležitý jako kofaktor řady enzymů. V praxi se neprojevuje jeho nedostatek ani nadbytek, za bezpečné množství se považuje 11 mg denně.


31. 8. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 29.8.2009.


31. 8. 2009

Tisková zpráva SZPI ze dne 28.8.2009.


31. 8. 2009

Sledování přítomnosti mykotoxinů je kvůli jejich kancerogenním a dalším toxickým účinkům nezbytné pro bezpečnost. Semikvantitativní vyhodnocení lze provést pomocí testovacích proužků a přístroje Rida®Quick Scan.


31. 8. 2009

Aktualizovaná výživová doporučení v r. 2010 v USA mají být více než dosud zaměřena proti soli a SOFAS (nasycené a trans-tuky alkohol a přidaný cukr) a mají podrobněji řešit přívod vlákniny, problematiku doplňků a fortifikace.


31. 8. 2009

Výsledky studie QLIF.


1 947 948 949 950 951 1 804