Bezpečnost potravin
25. 9. 2009

Uskutečnil se v Berlíně ve dnech 20.–24.9.2009. Informační brožura.


25. 9. 2009

Vyhláškou 330/2009 Sb. se mění vyhláška 450/2004 Sb., a sice podle směrnice 2008/100/ES. Přechodné období pro označování podle nového předpisu trvá do 31. října 2012.


25. 9. 2009

Z iniciativy 7 subjektů aktivních v oblasti produkce a zpracování mléka byly 24.9.2009 byly spuštěny nové internetové stránky.


25. 9. 2009

Tisková zpráva SZPI ze dne 25.9.2009.


25. 9. 2009

Strukturovaná databáze zaměřená na výživovou stránku mléka a mléčných výrobků.


24. 9. 2009

Uskutečnila se v Bruselu ve dnech 14.–15.9.2009. Prezentace z konference.


24. 9. 2009

Symbol pro materiály určené pro styk s potravinami. Symbol varující před konzumací nejedlých částí obalů (aktivních a inteligentních).


24. 9. 2009

Připomínkové řízení bylo zahájeno 22.9.2009 a bude ukončeno 23.10.2009.


24. 9. 2009

Připomínkové řízení bylo zahájeno 22.9.2009 a bude ukončeno 23.10.2009.


24. 9. 2009

V EU existuje centralizovaný postup schvalování GMO Evropskou komisí. Veřejnost se může k jednotlivým návrhům vyjadřovat.


24. 9. 2009

Mléčné fosfolipidy přidávané do potravin se liší od sójových či vaječných stabilitou, senzorickými vlastnostmi a podílem hlavních složek. Uvádějí se výživově fyziologické vlastnosti.


24. 9. 2009

Nařízení 669/2009/ES nově stanovuje seznam potravin a příslušných třetích zemí, u nichž je zvýšená četnost kontrol při dovozu do EU.


1 941 942 943 944 945 1 804