Bezpečnost potravin
9. 10. 2009

Ryby vyprodukované biotechnologickými metodami jsou schopny lépe přežívat při nedostatku potravy, při vyšší teplotě vody a rychleji rostou. Mohly by však být rezistentnější k toxinům a akumulovat je ve větší míře.


8. 10. 2009

Čínská mezinárodní konference a výstava zaměřená na bezpečnost a kvalitu potravin. Beijing, 4.–5.11.2009.


8. 10. 2009

Tři zprávy z monitoringu situace na ovčích farmách ve Velké Británii (Anglie, Skotsko, Wales).


8. 10. 2009

Německý Spolkový úřad pro hodnocení rizik varuje před přídavkem omega-3 mastných kyselin z ryb, řas nebo etylesterů mastných kyselin do potravin, které tyto látky přirozeně neobsahují.


8. 10. 2009

Zjištění arkansaských vědců.


8. 10. 2009

Uskuteční se v Compiegne (Francie) ve dnech 22.–23.10.2009.


7. 10. 2009

Publikace CIAA.


7. 10. 2009

Přehled výzkumných prací uveřejněných v časopise Czech Journal of Food Sciences České akademie zemědělských věd.


7. 10. 2009

Předpisy EU stanovují pravidla pro rezidua farmakologicky aktivních látek v medu ze třetích zemí.


7. 10. 2009

Vědecké stanovisko EFSA.


7. 10. 2009

BfR podporuje stanovení maximálního limitu pro rukolu, avšak v hodnotě nižší než 5 mg/kg. Nesouhlasí s případným zvýšením limitu stanoveného pro špenát a salát.


6. 10. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 6.10.2009.


1 937 938 939 940 941 1 804