Ryby vyprodukované biotechnologickými metodami jsou schopny lépe přežívat při nedostatku potravy, při vyšší teplotě vody a rychleji rostou. Mohly by však být rezistentnější k toxinům a akumulovat je ve větší míře.
Čínská mezinárodní konference a výstava zaměřená na bezpečnost a kvalitu potravin. Beijing, 4.–5.11.2009.
Tři zprávy z monitoringu situace na ovčích farmách ve Velké Británii (Anglie, Skotsko, Wales).
Německý Spolkový úřad pro hodnocení rizik varuje před přídavkem omega-3 mastných kyselin z ryb, řas nebo etylesterů mastných kyselin do potravin, které tyto látky přirozeně neobsahují.
Zjištění arkansaských vědců.
Uskuteční se v Compiegne (Francie) ve dnech 22.–23.10.2009.
Publikace CIAA.
Přehled výzkumných prací uveřejněných v časopise Czech Journal of Food Sciences České akademie zemědělských věd.
Předpisy EU stanovují pravidla pro rezidua farmakologicky aktivních látek v medu ze třetích zemí.
Vědecké stanovisko EFSA.
BfR podporuje stanovení maximálního limitu pro rukolu, avšak v hodnotě nižší než 5 mg/kg. Nesouhlasí s případným zvýšením limitu stanoveného pro špenát a salát.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 6.10.2009.