Bezpečnost potravin
29. 10. 2009

Do rejstříku CHZO byl zapsán výrobek pod názvem “Traditional Grimsby Smoked Fish”.


29. 10. 2009

Do rejstříku CHOP byl zapsán “Hajdúsági torma”.


29. 10. 2009

Ve Spojených státech bylo v letošním roce oseto GM osivem 62 milionů hektarů a tendence je stoupající.


28. 10. 2009

Ve třech z 39 testovaných doplňků stravy byl zjištěn anatoxin A pocházející z kyanobakterií, především rodu Spirulina.


27. 10. 2009

Publikace Irské federace výrobců potravin a nápojů.


27. 10. 2009

Již třetí workshop v ASEAN regionu se uskuteční v Hanoji (Vietnam) ve dnech 3.–5.11.2009.


27. 10. 2009

Protože v letošním roce došlo v Německu k rozšíření zavíječe kukuřičného i v severnějších oblastech, je nutné se vyrovnat s kontaminací kukuřice mykotoxiny.   


27. 10. 2009

S cílem podpořit vynikající kvalitu v celém dodavatelském řetězci oboru biopotravin a zviditelnit nejkvalitnější české biopotraviny vyhlásila Potravinářská komora ČR společně s PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců již 8. ročník soutěže Česká biopotravina roku 2009.


27. 10. 2009

Ve Velké Británii byl vyvinut nový způsob ošetření semen přirozeně se vyskytující se látkou – kyselinou jasmonovou, které chrání rostliny před útoky škůdců.


27. 10. 2009

Procesem vyvinutým firmou Buhler se rýžová mouka obohacuje nedostatkovými vitaminy a minerálními látkami, a z mouky jsou vytvářena zrna, která se přimíchávají k běžné rýži.


26. 10. 2009

Přehledová práce o patogenu, jehož výskyt v sušené kojenecké výživě představuje vážné zdravotní riziko.


26. 10. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 43. týdnu 2009: 19.–25.10.2009 (v češtině).


1 931 932 933 934 935 1 804