Bezpečnost potravin
12. 11. 2009

EFSA nepotvrdil tvrzení o pozitivním účinku probiotických mikroorganismů na trávicí trakt. Informace serveru iDNES.cz.


12. 11. 2009

 
Výrobci a obchodníci významně podpořili rozvoj projektu Biopotraviny do škol.


12. 11. 2009

Intenzivní sladidlo, kterému bylo již dříve přiděleno číslo E 961 a které bylo pozitivně posouzeno úřadem EFSA bylo nyní schváleno i Komisí k použití do potravin a jako stolní sladidlo. Dalším krokem bude schvalování v EP.


11. 11. 2009

Těhotné ženy konzumující velké množství lékořice riskují, že dítě bude mít snížené IQ a problematické chování.


11. 11. 2009

Do 13.11.2009 se lze zapojit do monitoringu zajišťovaného FCEC.


11. 11. 2009

Zpráva pracovní skupiny pro vědeckou spolupráci s EFSA posuzuje rizika a prospěch fortifikace potravin kyselinou listovou.


11. 11. 2009

Vysoký příjem vlákniny vede k narušení ovulace. Výsledky studie provedené v USA.


11. 11. 2009

Rozhodnutím 2009/752/ES se povoluje použití extraktu z Euphausia superba jako složky nového typu za stanovených podmínek do řady potravin.


10. 11. 2009

Aktualizovaný přehled národních referenčních laboratoří.


10. 11. 2009

V rámci potravinářských úterků se dne 24. listopadu  2009 koná přednáška v Klubu techniků na Novotného lávce v Praze. 1.


10. 11. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 45. týdnu 2009: 2.–8.11.2009 (v češtině).


10. 11. 2009

Tisková zpráva SZPI ze dne 10.11. 2009.


1 926 927 928 929 930 1 804