Bezpečnost potravin
30. 3. 2010

Nařízení Komise č. 105/2010, které doplňuje nařízení Komise č. 1881/2006.


30. 3. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 29.3.2010.


30. 3. 2010

Z celkového počtu prezentací bylo 13 % věnováno výskytu dioxinů a podobných látek v potravinách a krmivech. Kromě obvyklých kontaminantů se jednalo i polybromované dibenzo-p-dioxiny a –furany, bromované a chlorované prostředky proti hoření, perfluorované komponenty  a další.


30. 3. 2010

Cílem dobrovolného programu je snížit během 5 let obsah soli o 25 %.


29. 3. 2010

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 13. týdnu 2010: 22.–28.3.2010 (v češtině).


29. 3. 2010

Analýza zpracovaných nanočástic v potravinách a nápojích. Účast ČR v projektu.


29. 3. 2010

Publikace JECFA, 2009.


29. 3. 2010

V Hessensku bylo v období 2007-2009 pozastaveno 18 zásilek dovezených potravin rostlinného původu z důvodu překročení reziduí pesticidů nejméně o 50 %.


29. 3. 2010

Přírodní bílá potr. barva, která nahrazuje umělé aditivum – oxid titaničitý.


26. 3. 2010

Tisková zpráva MZe ze dne 26.3.2010.


26. 3. 2010

Společnost HOPI POPI a.s. informuje veřejnost o bio rozinkách, ve kterých SZPI odhalila nadlimitní množství ochratoxinu A.


26. 3. 2010

Tisková zpráva SZPI ze dne 25.3.2010.


1 884 885 886 887 888 1 804