Bezpečnost potravin
28. 4. 2010

Použitím geografických map dokáží výzkumníci určit zdroje toxických plísní, které napadají bobule hroznového vína v různých stádiích růstu.


28. 4. 2010

Rostliny, jejich extrakty a jiné přirozené alternativy antimikrobiálních prostředků v krmivech.


28. 4. 2010

Publikace vydané Evropskou komisí se zaměřením na zemědělství, výzkum, bezpečnost potravin a jiné problematiky.


28. 4. 2010

Druhé mezinárodní symposium o syrovém mléku (10.4.2010). Nový portál “Reálná fakta o syrovém mléku”.


28. 4. 2010

Cílem projektu EU „SO2SAY“ je nalezení postupů a látek k zabránění přístupu kyslíku a k inhibici polyfenoloxidázy, a také použití antioxidantů k zabránění hnědnutí polyfenolů ve výrobcích dosud konzervovaných oxidem siřičitým.


27. 4. 2010

Vědecké stanovisko EFSA ke krátkodobému riziku ze spadu sopečného popela pro bezpečnost potravin a krmiv.


27. 4. 2010

Další vědecká stanoviska EFSA k potravinářským aditivům v rámci programu jejich opětovného posuzování.


27. 4. 2010

U malých dětí existuje riziko z překročení přechodného tolerovatelného týdenního příjmu olova. Negativní vliv na vývoj nervového systému.


27. 4. 2010

V Rakouské knize potravin byly upraveny a doplněny kapitoly B3, B28, B35 a B23.


26. 4. 2010

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 17. týdnu 2010: 19.–25.4.2010 (v češtině).


26. 4. 2010

EFSA připravuje stanovisko k riziku z popela pro bezpečnost potravin a zdraví zvířat.


26. 4. 2010

Tisková zpráva MZe ze dne 263.4.2010.


1 874 875 876 877 878 1 804