Bezpečnost potravin
10. 5. 2010

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 18. týdnu 2010: 3.–9.5.2010 (v češtině).


7. 5. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 6.5.2010.


7. 5. 2010

Do 23.5.2010 lze zasílat EFSA údaje týkající se těchto aditiv: emulgátory, stabilizátory a gelotvorné přípravky.


7. 5. 2010

Přehled požadavků Ruska na maximální limity reziduí v potravinách. Hlavní legislativní předpisy Ruské federace.


7. 5. 2010

Velikost námele v klasech obilovin nevypovídá o množství obsažených mykotoxinů.


6. 5. 2010

Do 5.7.2010 se lze vyjadřovat k návrhu komunikační strategie EFSA pro období 2010–2013.


6. 5. 2010

Brusel, 23.3.2010. Jsou k dispozici prezentace a závěrečná zpráva.


6. 5. 2010

Možnost zákazu nebo omezení použití akrylamidu např. při zpracování papíru a při úpravě odpadních vod vyvolává odpor výrobců.


6. 5. 2010

Japonská firma prosadila uznání extraktu AstaReal z Haematococcus pluvialis za bezpečnou antioxidační složku k obohacování potravin. Dosud se používal jen jako složka doplňků stravy.


6. 5. 2010

Odborný seminář, který se uskuteční v Praze dne 20.5.2010. Přihlásit se lze do 7.5.2010.


5. 5. 2010

Volně přístupný vědecký časopis VÚP Bratislava.


5. 5. 2010

Volně přístupná databáze nutričního složení potravin (ve slovenštině).


1 871 872 873 874 875 1 804