Bezpečnost potravin
9. 7. 2010

Rozšiřuje se sortiment balených vod upravených tak, aby obsah kyslíku v nich 10 – 20krát převyšoval obvyklý obsah v pitné vodě.


9. 7. 2010

Aktuální legislativa Německa a EU týkající se krmiv (stav k 31. 12. 2009) je shrnuta v příručce vydané nakladatelstvím Allround Media Service.


9. 7. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 8.7.2010.


9. 7. 2010

Certifikační společnost QUALIFOOD obdržela akreditaci pro provádění certifikací BRC a IFS od německého národního akreditačního orgánu DAkkS.


8. 7. 2010

EFSA povrdil své negativní stanovisko: vliv přípravku Eye q™ na zlepšení operační paměti se neprokázal.


8. 7. 2010

Připomínky ke stanovisku EFSA. Reakce EFSA na připomínky a potvrzení původního stanoviska ke kojenecké výživě na bázi GOS/FOS.


8. 7. 2010

Informační zpravodaj Evropské komise zaměřený na pohodu zvířat.


8. 7. 2010

Změny a úpravy se týkají produktů z ekologické produkce, mléka a mléčných výrobků a lihovin.


8. 7. 2010

Vzhledem k vyluhování niklu z vodovodních baterií během delší stagnace vody v potrubí a k možnosti alergické reakce se spotřebitelům doporučuje nepoužívat první podíl vody k pití nebo mytí.


7. 7. 2010

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 26. týdnu 2010: 28.6.–5.7.2010 (v češtině).


7. 7. 2010

Výrobek prodávaný přes internet obsahuje nebezpečnou látku. Tisková zpráva SZPI ze dne 2.7.2010.


7. 7. 2010

Nové doporučení 2010/307/ES stanovuje druhy potravin a minimální počet analýz v jednotlivých státech, které mají být v příštích létech prováděny.


1 854 855 856 857 858 1 803