Bezpečnost potravin
19. 8. 2010

Nová studie dokládá zdravotní výhody konzumace borůvek.


18. 8. 2010

Připomínkové řízení EFSA k návodu na předkládání dokumentace. Termín ukončení: 6.9.2010.


18. 8. 2010

Stanovisko EFSA k bezpečnosti a účinnosti vitaminu E jako aditiva do krmiv pro všechny živočišné druhy.


18. 8. 2010

Thiamin přispívá k normálnímu metabolickému využití sacharidů na energii.


18. 8. 2010

Evropská asociace pro snacky požaduje uzákonění velikosti porce 30 g v případě křupek, oříšků apod. Hodnota se má použít, pokud se obsažené živiny a energie uvádějí v přepočtu na porci.


18. 8. 2010

Působením části spektra viditelného světla lze poškodit životní rytmus plísní a potlačit tak jejich růst nebo tvorbu mykotoxinů.


18. 8. 2010

Projekt podpořený Evropskou komisí v 7. rámcovém programu V&V se zaměřuje na snižování kontaminace potravin a krmiv mykotoxiny.


17. 8. 2010

Projekty financované Evropskou komisí v oblasti rybářství a akvakultury.


17. 8. 2010

Označování potravin se syntetickými barvivy. Iniciativy výrobců (včetně ČR) za odstranění syntetických barviv z potravin.


17. 8. 2010

Francouzský úřad Afsset vyšetřuje materiály obsahující nanočástice a koordinuje 3-letý evropský program zaměřený na stanovení toxicity a ekotoxicity.


17. 8. 2010

Tisková zpráva PK ČR k udělování loga “Vím, co jím” a “E-certifikát”.


16. 8. 2010

Do 3.9.2010 lze zasílat informace do EFSA.


1 847 848 849 850 851 1 803