Nová studie dokládá zdravotní výhody konzumace borůvek.
Připomínkové řízení EFSA k návodu na předkládání dokumentace. Termín ukončení: 6.9.2010.
Stanovisko EFSA k bezpečnosti a účinnosti vitaminu E jako aditiva do krmiv pro všechny živočišné druhy.
Thiamin přispívá k normálnímu metabolickému využití sacharidů na energii.
Evropská asociace pro snacky požaduje uzákonění velikosti porce 30 g v případě křupek, oříšků apod. Hodnota se má použít, pokud se obsažené živiny a energie uvádějí v přepočtu na porci.
Působením části spektra viditelného světla lze poškodit životní rytmus plísní a potlačit tak jejich růst nebo tvorbu mykotoxinů.
Projekt podpořený Evropskou komisí v 7. rámcovém programu V&V se zaměřuje na snižování kontaminace potravin a krmiv mykotoxiny.
Projekty financované Evropskou komisí v oblasti rybářství a akvakultury.
Označování potravin se syntetickými barvivy. Iniciativy výrobců (včetně ČR) za odstranění syntetických barviv z potravin.
Francouzský úřad Afsset vyšetřuje materiály obsahující nanočástice a koordinuje 3-letý evropský program zaměřený na stanovení toxicity a ekotoxicity.
Tisková zpráva PK ČR k udělování loga “Vím, co jím” a “E-certifikát”.
Do 3.9.2010 lze zasílat informace do EFSA.