Bezpečnost potravin
1. 11. 2010

Doprovodné údaje, vztahující se ke kontaminaci potravin MRSA, které poskytlo německé Spolkové ministerstvo zdravotnictví.


1. 11. 2010

Genetické modifikace u ryb by mohly sloužit nejen k zefektivnění produkce rybího masa, ale např. i k produkci léčiv.


1. 11. 2010

Podle zjištění výzkumného projektu ISAFRUIT může konzumace dvou jablek denně pomáhat snižovat cholesterol až o 10 %.


30. 10. 2010

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vydal výzvu k rozšíření rezervního seznamu členů Pracovní skupiny pro externí hodnocení. Tato pracovní skupina hodnotí kvalitu vědeckých výstupů v oblastech, na něž se vztahuje působnost Vědeckého direktoriátu, Vědeckého výboru a Poradního sboru EFSA. První ze tří částí tohoto návrhu Vědeckého výboru – pro systém hodnocení kvality vědecké činnosti EFSA […]


29. 10. 2010

Přehled o rozsahu pěstování GM-olejnin a brambor a o principech a cílech modifikace.


29. 10. 2010

Nová odrůda pšenice s vyšším obsahem zinku by mohla předcházet nedostatku živin.


29. 10. 2010

Britský úřad Food Standards Agency zjistil použití nepovolené látky na glazovaných jablkách dovezených z Chile.


27. 10. 2010

Informace společnosti DAFIT s.r.o., o zastavení distribuce doplňku stravy SUPER AMINO 480026.


27. 10. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 26.10. 2010.


27. 10. 2010

Kyselina anakardiová obsažená v semenech má vliv na zvýšení příjmu glukózy svalovými buňkami.


27. 10. 2010

Nařízení 878/2010/ES upravuje seznam potravin neživočišného původu dovážených z třetích zemí, které podléhají zpřísněné kontrole.


26. 10. 2010

Německý Max Rubner-Institut vrhá světlo do džungle v potravinách.


1 827 828 829 830 831 1 803