Vyhláškou 319/2010 Sb. se mění vyhláška 235/2010 s požadavky na čistotu a identifikaci aditiv, s platností od 1. 4. 2011. Jsou doplněny požadavky na sladidlo E 961 – neotam.
Stanovisko odborníků z vědeckého panelu AHAW EFSA.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 26.11. 2010.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 26.11. 2010.
Tisková zpráva SZPI ze dne 26.11. 2010.
List Českého svazu zpracovatelů masa.
List Potravinářské komory ČR.
Tisová zpráva SZPI ze dne 25.11. 2010.
Přídavek vápenatých solí (fosforečnanu nebo laktátglukonátu vápenatého) snižuje negativní vliv na zubní sklovinu.
Růstu salmonely lze zabránit ochlazením vajec pod 7 ˚C během několika minut.
Irští vědci, za použití bioinformatiky pro porovnání bílkovin různých druhů savců a pro specifikací úseků se stejným aminokyselinovým složením, odhalili 30 nových bioaktivních peptidů.
Německo navrhuje zavedení schvalování obohacených potravin a doplňků stravy. Výrobci protravin protestují, že budou všestranně znevýhodněni, navíc i vůči ostatním výrobcům ze zemí EU.