Bezpečnost potravin
30. 11. 2010

Vyhláškou 319/2010 Sb. se mění vyhláška 235/2010 s požadavky na čistotu a identifikaci aditiv, s platností od 1. 4. 2011. Jsou doplněny požadavky na sladidlo E 961 – neotam.


26. 11. 2010

Stanovisko odborníků z vědeckého panelu AHAW EFSA.


26. 11. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 26.11. 2010.


26. 11. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 26.11. 2010.


26. 11. 2010

Tisková zpráva SZPI ze dne 26.11. 2010.


25. 11. 2010

List Českého svazu zpracovatelů masa.


25. 11. 2010

List Potravinářské komory ČR.


25. 11. 2010

Tisová zpráva SZPI ze dne 25.11. 2010.


25. 11. 2010

Přídavek vápenatých solí (fosforečnanu nebo laktátglukonátu  vápenatého) snižuje negativní vliv na zubní sklovinu.


24. 11. 2010

Růstu salmonely lze zabránit  ochlazením vajec pod 7 ˚C během několika minut.


23. 11. 2010

Irští vědci, za použití bioinformatiky pro porovnání bílkovin různých druhů savců a pro specifikací úseků se stejným aminokyselinovým složením, odhalili 30 nových bioaktivních peptidů.


22. 11. 2010

Německo navrhuje zavedení schvalování obohacených potravin a doplňků stravy. Výrobci protravin protestují, že budou všestranně znevýhodněni, navíc i vůči ostatním výrobcům ze zemí EU.


1 821 822 823 824 825 1 803