Zpráva Komise určená Evropskému parlamentu a Radě z 21. prosince 2010.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 15. týdnu 2011: 11.–17.4.2011 (v češtině).
Online přístup k nejdůležitějším předpisům.
Seznam stanovišť, kde se provádí veterinární kontrola živých zvířat a živočišných výrobků při vstupu ze třetích zemí do EU.
Dvě vědecká stanoviska EFSA ze dne 13.4.2011.
Porovnání výsledků získaných ELISA a PCR metodou.
Zaměřené na: materiály v kontaktu s potravinami, potravinové složky, zdravotní a výživová hlediska.
Nežádoucí účinky lepku se projevují i u osob, které netrpí celiakií.
Vědecké stanovisko EFSA ze dne 7.4.2011.
Asociace výrobců potravin GMA vyhlásila v lednu 2011 program označování % z doporučené denní dávky v porci potraviny. Uvádějí se energie, nasycené tuky, sodík, veškeré sacharidy a některé příznivé živiny.
Použití enzymů je slibná metoda snižování alergenů u pražených arašídových jader.
Jde o nespecifický protein, který přenáší lipidy.