Bezpečnost potravin
14. 7. 2011

Kontrolní úřad v Irsku zjistil nepřítomnost stop vajec, sóji a arašídů u 94 % výrobků, na nichž je uvedeno varování před možnou přítomností těchto alergenů. Výrobci zřejmě raději volí tuto obranu, než by provedli důkladné vyčištění zařízení mezi šaržemi.


14. 7. 2011

EFSA a ECDC publikovaly první společnou zprávu o antimikrobiální rezistenci bakterií působících u lidí, zvířat a v potravinách


13. 7. 2011

Nařízení Komise (EU) č. 665/2011 ze dne 11.7.2011.


13. 7. 2011

Stav nařízení o informacích o potravinách pro spotřebitele podle dohody mezi Radou a  EP.


13. 7. 2011

V Austrálii a na Novém Zélandu zavádějí pro označování „skrytých“ alergenů zatím dobrovolně používanou koncepci VITAL, která je založena na alergenních prahových koncentracích stanovených pro bílkoviny různých potravin.


13. 7. 2011

Nařízení Komise (EU) č. 665/2011 ze dne 11.7.2011.


12. 7. 2011

Online databáze potravin/pokrmů (v češtině), pro které je stanoven glykemický index (GI).


12. 7. 2011

Nová metoda pro stanovení ricinu jako potenciálního nástroje bioteroristů.


11. 7. 2011

Prováděcí nařízení Komise (EU) č. 657/2011 ze dne 7.7.2011.


11. 7. 2011

Nařízení Komise (EU) č. 619/2011 z 24.6.2011.


11. 7. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 27. týdnu 2011: 4.–10.7.2011 (v češtině).


11. 7. 2011

Rizika stravy s vysokým podílem bílkovin: úbytek minerálních látek v kostech, poškození ledvin.


1 770 771 772 773 774 1 803