Bezpečnost potravin
23. 8. 2011

Pro srozumitelné označení podílu zeleninové složky v potravině bylo v rámci činnosti IDG (Institut potravinářského obchodu) ve Velké Británii vypracováno doporučení pro výrobce na kalkulaci velikosti porce.


22. 8. 2011

Švédský národní úřad pro potraviny varuje před konzumací slávek a ústřic ze západního pobřeží. Četnost kontrol se zvyšuje, při nadlimitním nálezu je výlov zakázán.


22. 8. 2011

Extrakt s označením Glavonoid bohatý na fenolické látky, který je na trhu v Japonsku a USA, byl úřadem EFSA uznán za bezpečný v dávce 120 mg/den.


22. 8. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 33. týdnu 2011: 15.8.–21.8. 2011 (v češtině).


19. 8. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 19. 8. 2011.


19. 8. 2011

Pro rychlé odhalení enterohaemorhagické bakterie E. coli je vyvíjen postup na principu „Rapid Amplification Hybridization“ nebo PCR v reálném čase. K inaktivaci patogenů se zkouší použití studené plasmy.


18. 8. 2011

Veřejná konzultace probíhá do 30. 9. 2011.


18. 8. 2011

Nařízení Komise publikované dne 29. 7. 2011 v Úředním věstníku EU.


18. 8. 2011

Nařízení Komise publikované dne 29. 7. 2011 v Úředním věstníku EU.


18. 8. 2011

Australský přípravek proti hladu a na hubnutí, který dodává mozku falešnou informaci o sytosti, je napadán jednak kvůli nedostatečnému prověření, jednak kvůli nečekaně velkému účinku.


17. 8. 2011

Společná zpráva úřadu EFSA a centra ECDC poukazuje na rezistenci vůči ciprofloxacinu třetí generaci cefalosporinů, ampicilinu a dalších antibiotik u lidí i zvířat.


17. 8. 2011

Prováděcí rozhodnutí Komise publikované dne 9. 8. 2011.


1 761 762 763 764 765 1 803