Od 11. září začala platit nová pravidla, podle nichž mají být enzymy používané v potravinách schváleny na úrovni EU, takže schvalovací proces bude obdobný jako pro aditiva a aromata.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 21. 9. 2011.
Zpráva ze dne 20. 9. 2011.
Tisková zpráva SZPI ze dne 20. 9. 2011.
Tisková zpráva ze dne 20. 9. 2011.
Testy zahraničních rybích mouček prokázaly zanedbatelnou kontaminaci radioaktivitou.
Technologie GeneDisc® společnosti Pall Corporation urychluje testování vzorků potravin na přítomnost kmenů patogenu E.coli O104:H4 produkujících toxiny (STEC).
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 37. týdnu 2011: 12.9.–18.9. 2011 (v češtině).
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 19. 9. 2011.
Cílem projektu nezávislého občanského sdružení CEFF ČR (Certified E-Friendly Food) je objektivně informovat veřejnost o kontroverzních éčkách a certifikátem podpořit výrobky, které neobsahují konzervanty, umělá sladidla a barviva.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16. 9. 2011.
Při studii prováděné v r. 2010 bylo odebráno 219 vzorků z 27 mléčných automatů pocházejících z 15 farem v ČR k analýze na patogeny. Výsledky byly značně rozdílné, ale byly detekovány stafylokoky, kampylobakter, listerie a salmonely.