Bezpečnost potravin
22. 9. 2011

Od 11. září začala platit nová pravidla, podle nichž mají být enzymy používané v potravinách schváleny na úrovni EU, takže schvalovací proces bude obdobný jako pro aditiva a aromata.


21. 9. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 21. 9. 2011.


20. 9. 2011

Zpráva ze dne 20. 9. 2011.


20. 9. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 20. 9. 2011.


20. 9. 2011

Tisková zpráva ze dne 20. 9. 2011.


20. 9. 2011

Testy zahraničních rybích mouček prokázaly zanedbatelnou kontaminaci radioaktivitou.


20. 9. 2011

Technologie GeneDisc® společnosti Pall Corporation urychluje testování vzorků potravin na přítomnost kmenů patogenu E.coli O104:H4 produkujících toxiny (STEC).


19. 9. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 37. týdnu 2011: 12.9.–18.9. 2011 (v češtině).


19. 9. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 19. 9. 2011.


19. 9. 2011

Cílem projektu nezávislého občanského sdružení CEFF ČR (Certified E-Friendly Food) je objektivně informovat veřejnost o kontroverzních éčkách a certifikátem podpořit výrobky, které neobsahují konzervanty, umělá sladidla a barviva.


16. 9. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16. 9. 2011.


16. 9. 2011

Při studii prováděné v r. 2010 bylo odebráno 219 vzorků z 27 mléčných automatů pocházejících z 15 farem v ČR  k analýze na patogeny. Výsledky byly značně rozdílné, ale byly detekovány stafylokoky, kampylobakter, listerie a salmonely.


1 756 757 758 759 760 1 803