Bezpečnost potravin

Logo CEFF

Vydáno: 19. 9. 2011
Autor: Ing. Irena Suková

Cílem projektu nezávislého občanského sdružení CEFF ČR (Certified E-Friendly Food) je objektivně informovat veřejnost o kontroverzních éčkách a certifikátem podpořit výrobky, které neobsahují konzervanty, umělá sladidla a barviva.

Na tiskové konferenci dne 13.9. 2011 byl představen nový projekt CEFF ČR. Logo CEFF bude poskytnuto výrobkům splňujícím kritéria projektu, tj. bez konzervantů, umělých sladidel a barviv. Složení výrobků bude testováno Státním zdravotním úřadem (SZÚ). Projekt CEFF nepolemizuje o bezpečnosti potravin či o škodlivosti jednotlivých Éček. Netvrdí, že kontroverzní Éčka jsou nebezpečná a nerozporuje platnou legislativu týkající se přídatných látek. Uvědomuje si ale, že u řady Éček se musí dodržovat maximální množství jejich spotřeby, jinak existuje riziko zdravotních problémů.
Na portálu bude možno najít např. seznam éček
 včetně vyznačení těch kontroverzních a seznam certifikovaných potravinářských výrobků podle kategorií.
CEFF Česká republika, Jana Beneše 402, 551 02 Jaroměř
Tel.: +420 777 598 262
E-mail: info@ceff.info