Bezpečnost potravin
7. 10. 2011

V rámci projektu FramingNano (7.RP EU) vědci vytvořili platformu pro regulaci a kontrolu nanověd a nanotechnologií.


6. 10. 2011

Podle britské vlády je značný podíl ztrát potravin způsoben obavami spotřebitelů a obchodníků ze závadnosti potravin s prošlým datem trvanlivosti („sell by date…“). Navrhuje se zrušit uvádění tohoto termínu a ponechat jen datum použitelnosti („use by date…“).


5. 10. 2011

Zveřejnění dlouho připravovaného nařízení o informacích na potravinách se očekává v listopadu 2011, řada nových ustanovení bude mít účinnost odloženou o 3 roky, nutriční značení až o 5 let.


4. 10. 2011

Zpráva EFSA o průběhu epidemie v květnu a červnu 2011.


3. 10. 2011

Kalendář nabízí vybrané domácí akce pořádané v oboru zemědělství, lesnictví, potravinářství a ekologie.


3. 10. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 39. týdnu 2011: 26.9.–2.10. 2011 (v češtině).


3. 10. 2011

Stanovisko EFSA publikované dne 3. 9. 2011.


3. 10. 2011

Souhrn poznatků o výskytu, přijímaném množství a účincích EDC, jako je bisfenol A, ftaláty, benzofenon, 4-0H-benzofenon. Prvořadým úkolem je vývoj a ověření spolehlivých analytických metod. V rámci evropského projektu DEER je zkoumán vliv EDC na mužské hormony a pohlavní orgány.


30. 9. 2011

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku EU.


30. 9. 2011

Stanovisko publikované 30. 9. 2011 v časopise „EFSA JOURNAL“.


29. 9. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 29. 9.2011.


29. 9. 2011

Projekt Colorspore (2008-2011) zkoumá bakterie rodu Bacillus z hlediska jejich bezpečnosti a  jako potenciální zdroj pro průmyslovou bioprodukci spor bohatých na karotenoidy odolné vůči kyselému prostředí žaludku.


1 754 755 756 757 758 1 803