Bezpečnost potravin
31. 10. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF.


31. 10. 2011

Para ořechy bývají často pozastavovány kvůli vysokému obsahu aflatoxinů. Většina kontaminace však pochází z malého podílu ztrouchnivělých jader. Ve zdravých jádrech bývá kontaminace nízká.


28. 10. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 27.10. 2011.


28. 10. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 27.10. 2011.


27. 10. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 26.10. 2011.


27. 10. 2011

Nová pravidla navrhovaná Evropskou komisí by měla zvýšit transparentnost a bezpečnost potravin a krmiv.


27. 10. 2011

Materiál je souhrnem výsledků studií zaměřených na účinky oddenku zázvoru při prevenci různých chorob a potíží, včetně rakoviny.


25. 10. 2011

Testování sušeného ovoce ze Středomoří ukázalo, že 13 % vzorků odebraných ze supermarketů v ČR je v různé míře zamořeno roztočem Carpoglpyhus lactis L. Roztoči se rychle množí a jsou schopni pronikat nejrůznějšími obalovými materiály.


24. 10. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 42. týdnu 2011: 17.10.–23.10. 2011 (v češtině).


21. 10. 2011

Informační zpravodaj Společného výzkumného centra (JRC) Evropské komise.


21. 10. 2011

Internetový bulletin společnosti BIOTRIN.


20. 10. 2011

Dne 19. 10. 2011  pořádal VÚP Praha ve spolupráci se Společností pro výživu a pod záštitou MZe seminář o vývoji a stavu výživy ve světě a v ČR,


1 751 752 753 754 755 1 803