Bezpečnost potravin
28. 12. 2011

EFSA posuzoval obsah TBBPA v mořských produktech, jeho toxicitu a míru zatížení, ale vyhodnotil riziko jako nevýznamné.


28. 12. 2011

Některá asijská koření jako kurkuma, čínský zázvor a galgán vykazují signifikantní inhibiční účinek na tvorbu HCA ve smažených hovězích karbanátcích.


27. 12. 2011

Tisková zpráva SZPI ze dne 23. 12. 2011.


27. 12. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 51. týdnu 2011: 19.12.–25.12. 2011 (v češtině).


27. 12. 2011

Másla na našem trhu jsou kvalitní i méně kvalitní. Rostlinný tuk není přidáván, občas se vyskytuje zvýšený obsah vody, výjimečně žluklost či zatuchlost.


27. 12. 2011

EFSA prověřuje seznam látek, které mohou předcházet přepravě jedlých tuků a olejů.


27. 12. 2011

Představenstvo EFSA schválilo strategii výzkumu na období 2012-2016 a 10 % z rozpočtu EFSA na r. 2012. Komise schválila 14 mil. EUR na vědeckou činnost 43 referenčních laboratoří.


23. 12. 2011

Kalendář nabízí vybrané domácí akce pořádané v oboru zemědělství, lesnictví, potravinářství a ekologie.


22. 12. 2011

Tisková zpráva MZe ze dne 30.11. 2011.


22. 12. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 21.12. 2011.


22. 12. 2011

Možnost dohledání údajů o zakoupeném hovězím mase na webových stránkách eAGRI.


21. 12. 2011

Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.


1 741 742 743 744 745 1 803