Kalendář nabízí vybrané domácí akce pořádané v oboru zemědělství, lesnictví, potravinářství a ekologie.
Výrobce je povinen uvést na obale výrobku výživové hodnoty pouze pokud při jeho označování, při uvádění do oběhu nebo v reklamě uvádí tzv. výživové tvrzení.
Tisková zpráva SZPI ze dne 25. 1. 2012.
Tisková zpráva MZe ze dne 25. 1. 2012.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 23. 1. 2012.
Přehled, výskyt, podmínky růstu a množení, prevence, mezní hodnoty, legislativa.
Ochránci spotřebitelů požadují, aby muselo být do budoucna na potravinách vyznačeno, že při jejichž výrobě byla použita vejce z konvenčního klecového ustájení.
Rozhodnutím 2011/882/EU schválila Komise novou žvýkačkovou bázi s podmínkou použití max. 8 % ve výrobku.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 3. týdnu 2012: 16.1.–22.1. 2012 (v češtině).
Nařízení 29/2012/EU zrušuje a nahrazuje několikrát změněné nařízení 1019/2002/ES.
Maďarští výzkumníci zjistili, že tepelné ošetření sušených vajec při teplotách 50 – 55 °C po dobu 6 – 24 hodin může zvýšit bezpečnostní vlastnosti sušených vajec bez významného zhoršení jejich fyzikálních vlastností.
Vědecké stanovisko EFSA ke zdravotním rizikům (pro lidi a zvířata) způsobeným přítomností T-2 a HT-2 toxinů v potravinách a krmivech.