Bezpečnost potravin
11. 5. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 11. 5. 2012.


11. 5. 2012

Protože je brucelóza přenosná i na člověka, je nutné v případě jejího výskytu postupovat velmi zodpovědně.


10. 5. 2012

Uvádějí se příznivé účinky i potenciální rizika, složení, kvalitativní znaky, druhy medu, pravidla pro označování a prodej.


10. 5. 2012

Společnost pro výživu a vysoké školy v Brně pořádají 26. června 2012 v Ústavu preventivního lékařství, LF MU studentskou konferenci.


9. 5. 2012

Zdravotní rizika související s přítomností citrininu v potravinách a krmivech.


9. 5. 2012

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 18. týdnu 2012: 30.4.–6.5. 2012 (v češtině).


9. 5. 2012

Nařízení  294/2012/EU mění nařízení  669/2009/ES stanovující položky a frekvenci zesílených kontrol u komodit a exportujících zemí vykazujících nesoulad s předpisy.


4. 5. 2012

Tisková zpráva SZPI ze dne 4. 5. 2012.


4. 5. 2012

Na rozdíl od opatření vedoucích k redukci výskytu salmonel u poražených zvířat, je u Campylobacteru nutné zaměřit se především na dodržování hygienických předpisů v průběhu porážky.


4. 5. 2012

Diskutuje se rozporuplné doporučení německého úřadu BfR týkající se případných opatření proti konzumaci příliš ostrých chilli-omáček.


4. 5. 2012

Směrnice 2012/12/EU mění s účinností od 28. října 2013 směrnici 2001/112/ES. Nepřipouští se přídavek cukru do šťáv a s tím souvisejí ustanovení o označování.


3. 5. 2012

Výukové programy určené mladším žákům prvního stupně ZŠ jsou zaměřené na zdravé a bezpečné stravování.


1 714 715 716 717 718 1 803