Tisková zpráva SVS ČR ze dne 11. 5. 2012.
Protože je brucelóza přenosná i na člověka, je nutné v případě jejího výskytu postupovat velmi zodpovědně.
Uvádějí se příznivé účinky i potenciální rizika, složení, kvalitativní znaky, druhy medu, pravidla pro označování a prodej.
Společnost pro výživu a vysoké školy v Brně pořádají 26. června 2012 v Ústavu preventivního lékařství, LF MU studentskou konferenci.
Zdravotní rizika související s přítomností citrininu v potravinách a krmivech.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 18. týdnu 2012: 30.4.–6.5. 2012 (v češtině).
Nařízení 294/2012/EU mění nařízení 669/2009/ES stanovující položky a frekvenci zesílených kontrol u komodit a exportujících zemí vykazujících nesoulad s předpisy.
Tisková zpráva SZPI ze dne 4. 5. 2012.
Na rozdíl od opatření vedoucích k redukci výskytu salmonel u poražených zvířat, je u Campylobacteru nutné zaměřit se především na dodržování hygienických předpisů v průběhu porážky.
Diskutuje se rozporuplné doporučení německého úřadu BfR týkající se případných opatření proti konzumaci příliš ostrých chilli-omáček.
Směrnice 2012/12/EU mění s účinností od 28. října 2013 směrnici 2001/112/ES. Nepřipouští se přídavek cukru do šťáv a s tím souvisejí ustanovení o označování.
Výukové programy určené mladším žákům prvního stupně ZŠ jsou zaměřené na zdravé a bezpečné stravování.