nové mince, vysoký obsah niklu, časopis Nature
deklarace obsahu alergenů, arašídy, školení inspektorů, kontrola 6 000 závodů, identifikace ingrediencí s alergeny
termizovaná brynza, Liptovská mliekareň, prodloužená trvanlivost, export, zvyšování produkce
kyslík, senzorické vlastnosti piva, úprava technologie mletí sladu, prokysličování kvasnic
preference spotřebitelů, spotřeba sýrů v ČR a EU
jatky, kontrola dovybavení na odstraňování specifického rizikového materiálu při porážce hovězího dobytka, testy na BSE, Slovensko
mikroorganismy, prodloužení lag-fáze, optimální teplota, prodloužení doby údržnosti, zlepšení mikrobiologické jakosti
zpráva Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského, monitoring ječmene v r. 1999, N-nitrosaminy, těžké kovy, PAU, biogenní aminy, aflatoxiny, mykotoxiny, pesticidy
potravní řetězec, zpráva za r. 2000, odbor potravinářské výroby MZe ČR
zdravotně závadné výrobky, kontaminované mleté hovězí maso, E. coli 0157:H7, ochucené kuřecí kotletky, nedeklarované siřičitany v kořenící směsi
nadbytek kapacit v ČR, nevyhovující stav malých podniků
akumulace těžkých kovů, zinek, kadmium, olovo