Bezpečnost potravin
30. 11. 2002

od 1. prosince je možné do ČR dovážet hovězí maso i živá zvířata ze všech zemí EU, s výjimkou Velké Británie a Portugalska


30. 11. 2002

Francouzští výzkumníci vyvinuli test, který zjišťuje druhy hub, potenciálně produkující  trichotheceny ze skupiny mykotoxinů, produkované zejména houbami rodu Fusarium.


29. 11. 2002

Dusičnany a kyselina šťavelová se v mnoha rostlinách vyskytují ve zvýšených koncentracích. Fermentací je možné obsah těchto látek snížit o více než polovinu


29. 11. 2002

Seminář s mezinárodní účastí, který se uskuteční 7. února 2003 na VŠCHT Praha v rámci projektu EU FlairFlow4.


29. 11. 2002

Odborníci na bezpečnost potravin z britského nezávislého výboru Committee on Toxicity hodnotili zdravotní rizika konzumace reziduí pesticidů v potravinách.


29. 11. 2002

spokojenost s přípravou ČR na vstup do EU, finanční limity EU, povodně, škody


28. 11. 2002

Přednáška prezentovaná na mezinárodním semináři o bezpečnosti potravin, který pořádala VŠCHT Praha dne 13. září 2002.


28. 11. 2002

Dokud nebude objasněn mechanismus tvorby akrylamidu, nelze vytvořit strategii jeho eliminace. Existuje řada hypotéz, které je nutno prověřit.


28. 11. 2002

Kyselina listová může při nízké hladině homocysteinu v krvi snižovat riziko kardiovaskulárních onemocnění, žilní trombózy a mrtvice. Může se dodávat ohroženým skupinám pacientů v tabletách, nebo celé populaci plošně formou fortifikace potravin jako prevence.


28. 11. 2002

EIB, schodek rozpočtu r. 2003 na 119 mld. Kč, vodohospodářství, dopravní infrastruktura, rekonstrukce staveb a komunikací, ČR 400 mil. eur od EU


28. 11. 2002

Přednáška prezentovaná na mezinárodním semináři o bezpečnosti potravin, který pořádala VŠCHT Praha dne 13. září 2002


28. 11. 2002

Přednáška prezentovaná na mezinárodním semináři o bezpečnosti potravin, který pořádala VŠCHT Praha dne 13. září 2002.


1 1 763 1 764 1 765 1 766 1 767 1 819