Bezpečnost potravin
20. 8. 2002

non-stop služby ČZPI včetně sobot a nedělí při posuzování potravin


20. 8. 2002

připravovaná norma ISO 22 000, povinnosti, základní dokumentace, vytváření integrovaného systému jakosti ISO 9001 + HACCP


19. 8. 2002

povodně 2002, vodou zasažené potraviny, překupníci, zdravotní závadnost, ČZPI


19. 8. 2002

povodně 2002, studně, asanace


19. 8. 2002

odhad škod potravinářů, povodně 2002


19. 8. 2002

pivovary Staropramen a Braník, povodeň 2002, obnovení provozu, ztráta prázdných sudů


18. 8. 2002

herbicid nitrofen, rezidua v krmivech pro zvířata, skandál v Německu, kontrola v EU


17. 8. 2002

tepelné opracování kukuřice ve všech formách zvyšuje celkovou antioxidační schopnost a hladinu fenolových sloučenin, nejvyšší nárůst u kyseliny ferulové


14. 8. 2002

přírodní derivát cholesterolu z jater žraloka máčky skvrnité, omezení chuti k jídlu, úbytek tuku, bez vedlejších účinků


8. 8. 2002

přechodná lhůta pro limity pro salát končí v r. 2005, přechodná lhůta pro špenát trvá


6. 8. 2002

bakterie způsobující infekce močových cest (UTI), rezistence vůči antibiotikům, klikvová šťáva zabraňuje uchycování bakterií v močových cestách, prevence UTI, další výzkumy


5. 8. 2002

příznivý vliv na četnost vyprazdňování a konzistenci stolice, lepší složení střevní mikroflóry


1 1 763 1 764 1 765 1 766 1 767 1 788