non-stop služby ČZPI včetně sobot a nedělí při posuzování potravin
připravovaná norma ISO 22 000, povinnosti, základní dokumentace, vytváření integrovaného systému jakosti ISO 9001 + HACCP
povodně 2002, vodou zasažené potraviny, překupníci, zdravotní závadnost, ČZPI
povodně 2002, studně, asanace
odhad škod potravinářů, povodně 2002
pivovary Staropramen a Braník, povodeň 2002, obnovení provozu, ztráta prázdných sudů
herbicid nitrofen, rezidua v krmivech pro zvířata, skandál v Německu, kontrola v EU
tepelné opracování kukuřice ve všech formách zvyšuje celkovou antioxidační schopnost a hladinu fenolových sloučenin, nejvyšší nárůst u kyseliny ferulové
přírodní derivát cholesterolu z jater žraloka máčky skvrnité, omezení chuti k jídlu, úbytek tuku, bez vedlejších účinků
přechodná lhůta pro limity pro salát končí v r. 2005, přechodná lhůta pro špenát trvá
bakterie způsobující infekce močových cest (UTI), rezistence vůči antibiotikům, klikvová šťáva zabraňuje uchycování bakterií v močových cestách, prevence UTI, další výzkumy
příznivý vliv na četnost vyprazdňování a konzistenci stolice, lepší složení střevní mikroflóry