Byl vyvinut ochranný antimikrobiální povrch AssureTM, chránící stěny a podlahu před mikrobiálním růstem a rozmnožováním. Na vývoji pracovaly firmy Microban Europe, Corus a Acrylicon. Antimikrobní povrch byl realizován ve výrobně etnických pokrmů firmy Noon Product v Londýně.
Ekologické zemědělství významně ovlivňuje infiltraci půd. Modelování souvislostí mezi fyzikálními, chemickými a biologickými parametry půdy a infiltrací je důležitým úkolem výzkumu.
Technologií vyvinutou na univerzitě v Kalifornii lze zvýšit obsah vitaminu C v rostlinách zvýšením množství enzymu dehydroaskorbátreduktázy (DHAR), odpovědného za recyklaci vitaminu.
Pravidelná snídaně snižuje riziko obezity, cukrovky, kardiovaskulárních onemocnění a také reguluje chuť a energii. Pozitivní vliv projevují zejména cereální snídaně.
Nový druh műsli obsahuje vysoké množství vlákniny, inulin a devět klíčových vitaminů a minerálů.
Hledání příčin kontaminace drůbežích jater a slepičích vajec nicarbazinem ve Velké Británii.
projev ministryně zemědělství USA o hlavních prioritách zemědělské politiky a produkce; vysoké ambice USA ve sféře nových zeměmědělských technologií; biotechnologie a bioenergetika; zdravotní nezávadnost potravin; zvýšení rozpočtu na potravinovou inspekci a prevenci před bioteroristickými útoky; úsilí USDA o liberalizaci mezinárodního obchodu; konference WTO v Doha a postoje USA; regi
Strukturální databáze alergenních proteinů je určena k identifikaci látek způsobujících alergické reakce.
Výsledky monitoringu australských potravin v období červenec 2000 až duben 2001. Příspěvek do globálního systému monitorování životního prostředí (GEMS), který spravuje WHO.
Azaspiracidy jsou nová skupina toxinů, které akumulují korýši. Výskyt otrav způsobených azaspiracidy byl dosud podhodnocován.
mezinárodní konference 24.–26. září 2003 v Bruggách, Belgie; HACCP; nové mikrobiologické metody; aditiva; GMO; kontaminanty a rezidua; přírodní toxiny
Pravidelná konzumace brusinek, klikvy, ostružin, rybízu a borůvek může přispívat k ochraně organismu před škodlivými účinky volných radikálů.