Bezpečnost potravin
15. 5. 2003

Aplikace gelů na bázi alkoholu používaná ve zdravotnictví nezajišťuje dostatečnou čistotu rukou u pracovníků manipulujících s potravinami.


15. 5. 2003

sůl kuchyňská, tržní formy, denní doporučená spotřeba 6 g/osobu, zdroj sodíku, technologická přísada, vliv na senzorickou hodnotu


15. 5. 2003

Výživa a fyzická aktivita hrají významnou úlohu při ochraně zdraví a prevenci onemocnění. Změny tělesné hmotnosti u zdravých osob mohou být ovlivněné výživovou hodnotou stravy. Zvýšená akumulace tělesného tuku a počátek obezity jsou důsledkem nerovnováhy v energetické bilanci. Vegetariánské diety mají nižší energetickou hodnotu v porovnání s tradiční smíšenou stravou.


14. 5. 2003

Expertní skupina pro vitaminy a minerální látky ve Velké Británii kritickým zhodnocením vysokého příjmu 34 vitaminů a minerálních látek určila pět faktorů, které mohou mít negativní vliv na zdraví, pokud se dlouhodobě konzumují ve vysokých dávkách.


14. 5. 2003

bezpečnost potravin, centrum excelence, Austrálie, NFIS


14. 5. 2003

ovoce jako ochranný faktor proti rakovině, spotřeba v dětství, vaření zeleniny snižuje antioxidační účinek


14. 5. 2003

senioři, riziko neuroleptik a hypnotik,  podceněná role  geriatrů, nárůst populace seniorů, poruchy vědomí, deprese a demence


14. 5. 2003

Filipíny zrušily zákaz dovozu živých zvířat, čerstvého a mraženého masa a masných výrobků z Číny z obavy před odvetným opatřením pro filipínské zemědělské výrobky.


14. 5. 2003

Expertní skupina pro vitaminy a minerální látky ve Velké Británii kritickým zhodnocením vysokého příjmu 34 vitaminů a minerálních látek určila pět faktorů, které mohou mít negativní vliv na zdraví, pokud se dlouhodobě konzumují ve vysokých dávkách.


14. 5. 2003

Posouzením dostupných informací o genetických modifikacích se viceprezident britské akademie věd domnívá, že GM potraviny nejsou nebezpečnější pro zdraví člověka více než konvenční potraviny.


14. 5. 2003

Posouzením dostupných informací o genetických modifikacích se viceprezident britské akademie věd domnívá, že GM potraviny nejsou nebezpečnější pro zdraví člověka více než konvenční potraviny.


14. 5. 2003

Expertní skupina pro vitaminy a minerální látky ve Velké Británii kritickým zhodnocením vysokého příjmu 34 vitaminů a minerálních látek určila pět faktorů, které mohou mít negativní vliv na zdraví, pokud se dlouhodobě konzumují ve vysokých dávkách.


1 1 716 1 717 1 718 1 719 1 720 1 822