Aplikace gelů na bázi alkoholu používaná ve zdravotnictví nezajišťuje dostatečnou čistotu rukou u pracovníků manipulujících s potravinami.
sůl kuchyňská, tržní formy, denní doporučená spotřeba 6 g/osobu, zdroj sodíku, technologická přísada, vliv na senzorickou hodnotu
Výživa a fyzická aktivita hrají významnou úlohu při ochraně zdraví a prevenci onemocnění. Změny tělesné hmotnosti u zdravých osob mohou být ovlivněné výživovou hodnotou stravy. Zvýšená akumulace tělesného tuku a počátek obezity jsou důsledkem nerovnováhy v energetické bilanci. Vegetariánské diety mají nižší energetickou hodnotu v porovnání s tradiční smíšenou stravou.
Expertní skupina pro vitaminy a minerální látky ve Velké Británii kritickým zhodnocením vysokého příjmu 34 vitaminů a minerálních látek určila pět faktorů, které mohou mít negativní vliv na zdraví, pokud se dlouhodobě konzumují ve vysokých dávkách.
bezpečnost potravin, centrum excelence, Austrálie, NFIS
ovoce jako ochranný faktor proti rakovině, spotřeba v dětství, vaření zeleniny snižuje antioxidační účinek
senioři, riziko neuroleptik a hypnotik, podceněná role geriatrů, nárůst populace seniorů, poruchy vědomí, deprese a demence
Filipíny zrušily zákaz dovozu živých zvířat, čerstvého a mraženého masa a masných výrobků z Číny z obavy před odvetným opatřením pro filipínské zemědělské výrobky.
Expertní skupina pro vitaminy a minerální látky ve Velké Británii kritickým zhodnocením vysokého příjmu 34 vitaminů a minerálních látek určila pět faktorů, které mohou mít negativní vliv na zdraví, pokud se dlouhodobě konzumují ve vysokých dávkách.
Posouzením dostupných informací o genetických modifikacích se viceprezident britské akademie věd domnívá, že GM potraviny nejsou nebezpečnější pro zdraví člověka více než konvenční potraviny.
Posouzením dostupných informací o genetických modifikacích se viceprezident britské akademie věd domnívá, že GM potraviny nejsou nebezpečnější pro zdraví člověka více než konvenční potraviny.
Expertní skupina pro vitaminy a minerální látky ve Velké Británii kritickým zhodnocením vysokého příjmu 34 vitaminů a minerálních látek určila pět faktorů, které mohou mít negativní vliv na zdraví, pokud se dlouhodobě konzumují ve vysokých dávkách.