Bezpečnost potravin
9. 3. 2003

Nízký přívod vitaminu K ve stravě je u žen spojen se zvýšeným rizikem fraktury kyčle. U mužů tato vazba nebyla prokázána.


9. 3. 2003

povodně, EU, ISPA, kanalizace, protipovodňové úpravy, ŽP


8. 3. 2003

Na americký trh byl uveden nový olej obohacený fytosteroly a diacylglyceroly, které napomáhají snižování rizika kadriovaskulárních onemocnění.


8. 3. 2003

GMO, EU, směrnice o geneticky modifikovaných potravinách a krmivu a směrnice o označování takových komodit, stav biotechnologií v EU, WTO


8. 3. 2003

GMO, EU, směrnice o geneticky modifikovaných potravinách a krmivu a směrnice o označování takových komodit, stav biotechnologií v EU, WTO


7. 3. 2003

Konzumace vajec v dětství a dospívání může být jedním z faktorů snižujících riziko vzniku karcinomu prsu.


7. 3. 2003

Vyhláška č. 57/2003 Sb. podruhé mění vyhlášku č. 335/1997 Sb. Změny a úpravy se týkají především piva a lihovin.


7. 3. 2003

Ve Velké Británii funguje od druhé poloviny roku 2002 systém rychlého varování o nebezpečí z potravin. Jsou uvedeny případy, o kterých byla veřejnost prostřednictvím tohoto systému informována.


7. 3. 2003

Ve Velké Británii funguje od druhé poloviny roku 2002 systém rychlého varování o nebezpečí z potravin. Jsou uvedeny případy, o kterých byla veřejnost prostřednictvím tohoto systému informována.


7. 3. 2003

Použití ricinu ze skočce k teroristickým účelům (bioterorismus). Příznaky otravy, postup při zasažení ricinem.


7. 3. 2003

Použití ricinu ze skočce k teroristickým účelům (bioterorismus). Příznaky otravy, postup při zasažení ricinem.


6. 3. 2003

Podle monitoringu 4,5 % ovoce a zeleniny překračuje limity reziduí. Nejčastěji jsou rezidua detekována v zelí, hrášku a okurkách.


1 1 704 1 705 1 706 1 707 1 708 1 789