Bezpečnost potravin
23. 3. 2003

Moderní systém ponorného chlazení jatečných těl brojlerů je účinným postupem pro zajištění bezpečných potravin.


22. 3. 2003

Chlazené pokrmy vyrobené technologií „sous vide“ (někdy označované jako REPFED) se vyznačují dobrými senzorickými vlastnostmi, ale i při teplotách do 3 ºC hrozí růst patogenů a někdy i tvorby toxinů, zvlášť při porušení chladírenského řetězce.


22. 3. 2003

Chlazené pokrmy vyrobené technologií „sous vide“ (někdy označované jako REPFED) se vyznačují dobrými senzorickými vlastnostmi, ale i při teplotách do 3 ºC hrozí růst patogenů a někdy i tvorby toxinů, zvlášť při porušení chladírenského řetězce.


22. 3. 2003

Nová databáze obsahuje údaje o flavonoidech ve více než 225 druzích potravin a bude průběžně doplňována.


22. 3. 2003

Nový portál na ochranu spotřebitelů EU.


22. 3. 2003

Nový portál na ochranu spotřebitelů EU.


21. 3. 2003

Dne 6. března 2003 Vědecký řídicí výbor Evropské komise vydal kladné stanovisko k používání dvou nových testů: LIA Test (Prionics) a aCDI Test (InPro).


21. 3. 2003

Dne 6. března 2003 Vědecký řídicí výbor Evropské komise vydal kladné stanovisko k používání dvou nových testů: LIA Test (Prionics) a aCDI Test (InPro).


21. 3. 2003

MŽP, MZe, EIB. Připravit povodňové hospodářství na vstup země do EU, dokončit odstraňování povodňových škod a pokračovat v budování kanalizačních a vodovodních sítí. Konkrétní protipovodňová opatření, by měla být hotova do konce roku.


21. 3. 2003

Obsah akrylamidu ve vybraných druzích potravin a ujasnění dalšího postupu (akční plán) FDA při sledování akrylamidu.


21. 3. 2003

Obsah akrylamidu ve vybraných druzích potravin a ujasnění dalšího postupu (akční plán) FDA při sledování akrylamidu.


21. 3. 2003

Lze očekávat, že dovozy ekologických potravin z nečlenských států EU do Německa budou obtížnější.


1 1 699 1 700 1 701 1 702 1 703 1 789