Bezpečnost potravin
15. 8. 2003

Evropská komise zvažuje postupné zavedení limitů pro maximální obsah kadmia ve fosfátových hnojivech. Cílem je zabránit kumulaci kadmia v zemědělských půdách. ŽP


15. 8. 2003

Rámcové nařízení o potravinovém právu EU a úřadu EFSA.


14. 8. 2003

Directive 2000/13/EC of the European Parliament and of the Council of 20 March 2000 on the approximation of the laws of the Member States relating to the labelling, presentation and advertising of foodstuffs


14. 8. 2003

Directive 2000/13/EC of the European Parliament and of the Council of 20 March 2000 on the approximation of the laws of the Member States relating to the labelling, presentation and advertising of foodstuffs


14. 8. 2003

EU vyhlásila zákaz dovozu masa z Botswany a Svazijska po objevení slintavky a kulhavky v obou zemích; likvidace nemoci umožnila Evropské unii zrušení zákazu


13. 8. 2003

Příručka slouží cí k informaci o mezinárodních normách ISO existujících v potravinářské sféře k 31. 12. 2005.


13. 8. 2003

Vítáme Vás na webových stránkách informačního centra bezpečnosti potravin


13. 8. 2003

Seriálová publikace vydávaná v ÚZPI obsahující aktuální znění zákona o potravinách a zákona o víně a prováděcích vyhlášek.


13. 8. 2003

Cílem nové vyhlášky je zajistit spotřebiteli u vybraných masných produktů standardní kvalitu na celém území České republiky.


13. 8. 2003

Cílem nové vyhlášky je zajistit spotřebiteli u vybraných masných produktů standardní kvalitu na celém území České republiky.


11. 8. 2003

Indické Středisko pro vědu a životní prostředí obvinilo společnosti Coca-Cola a PepsiCo, že jejich nápoje vyráběné v Indii obsahují rezidua pesticidů a insekticidů v množstvích mnohonásobně převyšujících limity povolené v Evropské unii.


11. 8. 2003

Sdružení centrálních laboratoří pro hodnocení jakosti nakupovaného mléka zpracovává údaje o jakosti od r. 1997. V porovnání s vyspělými státy je stále příliš vysoký počet somatických buněk a vysoký počet vzorků s rezidui inhibičních látek.


1 1 697 1 698 1 699 1 700 1 701 1 822