Bezpečnost potravin
22. 5. 2003

Úrovně dioxinů byly překročeny až pětsetkrát. Trestní oznámení. V sedimentu slepého ramene Labe v sousedství Spolany přesáhl obsah dioxinů až pětsetkrát hodnotu považovanou MŽP za normální. ŽP


22. 5. 2003

výdej stravy, osobní hygiena, výskyt mikrobů na roušce, v nose a na rukách


22. 5. 2003

V červenci dojde v Japonsku ke schválení nových zákonů týkajících se bezpečnosti potravin a vládou bude zřízena Komise pro bezpečnost potravin.


21. 5. 2003

Enzymové produkty užívané v drůbežářském průmyslu ke zvýšení stravitelnosti krmných dávek založených na pšenici a kukuřici současně ovlivňují  počet bakterií ve střevu brojlerů a kontaminaci konečného produktu.


21. 5. 2003

tuky, kardiovaskulární choroby, výživová doporučení pro spotřebu tuků, frakce mastných kyselin a jejich vliv, vzorové jídelníčky a jejich vyhodnocení z pohledu tuků


21. 5. 2003

Identifikace těch skupin bílkovin, které jsou odpovědné za vyvolání alergické odezvy, technologické postupy snižování alergenního potenciálu potravin rostlinného původu. Kontakty na databáze potravinových alergenů.


21. 5. 2003

Identifikace těch skupin bílkovin, které jsou odpovědné za vyvolání alergické odezvy, technologické postupy snižování alergenního potenciálu potravin rostlinného původu. Kontakty na databáze potravinových alergenů.


21. 5. 2003

Nádobí s teflonovou úpravou viditelně označeno textem upozorňujícím na zdravotní rizika tohoto materiálu. Při zahřátí na 370 stupňů Celsia se totiž z něj uvolňují i dvě karcinogenní látky. Lidské zdraví. ŽP


21. 5. 2003

Nejpozději do 12. 12. 2003 se musí zaregistrovat u FDA každé potravinářské zařízení, které bude dovážet do USA potraviny.


21. 5. 2003

Nejpozději do 12. 12. 2003 se musí zaregistrovat u FDA každé potravinářské zařízení, které bude dovážet do USA potraviny.


21. 5. 2003

Australská společnost Norco uvedla na trh první zmrzlinu s nízkým glykemickým indexem ve třech chuťových variantách, označenýxch symbolem GI.


20. 5. 2003

Formou otázek a odpovědí jsou uvedeny výsledky výzkumného projektu EU zaměřeného na zdravotní účinky glukosinolátů ve vybraných druzích zeleniny.


1 1 679 1 680 1 681 1 682 1 683 1 789