Bezpečnost potravin
11. 10. 2003

Balená voda může být příčinou až 12 procent alimentárních onemocnění vyvolaných patogenem Campylobacter jejuni.


11. 10. 2003

Ve vepřovém, jehněčím a hovězím mase byla zjištěna kyselina N-glykolylneuraminová, která by mohla být příčinou některých onemocnění u člověka, např. rakoviny.


11. 10. 2003

Ve vepřovém, jehněčím a hovězím mase byla zjištěna kyselina N-glykolylneuraminová, která by mohla být příčinou některých onemocnění u člověka, např. rakoviny.


11. 10. 2003

FSIS v USA zaznamenala klesající tendenci kontaminace mletého hovězího masa E. coli 0157:H7.


10. 10. 2003

Nová služba pro uživatele. Databáze odpovědí na nejčastěji kladené otázky související se bezpečností potravin. V databázi lze vyhledávat.


10. 10. 2003

Nová služba pro uživatele. Databáze odpovědí na nejčastěji kladené otázky související se bezpečností potravin. V databázi lze vyhledávat.


10. 10. 2003

Výskyt BSE byl zjištěn u pravděpodobně nejmladšího kusu, býka starého 23 měsíců.


10. 10. 2003

Výskyt BSE byl zjištěn u pravděpodobně nejmladšího kusu, býka starého 23 měsíců.


10. 10. 2003

Výskyt BSE byl zjištěn u pravděpodobně nejmladšího kusu, býka starého 23 měsíců.


10. 10. 2003

Šířící se zprávy mezi spotřebiteli o výskytu DEHA v nápojích byly vyvráceny.


10. 10. 2003

Vědci z Univerzity Hohenheim na základě dvouletých pokusů prokázali, že hnojení dusíkatým vápnem snižuje napadení pšenice fuzárii.


10. 10. 2003

Průzkum ozářeného a neozářeného mletého masa na trhu v USA potvrdil vysokou hygienu při průmyslové výrobě (a balení). V případě masa kontaminovaného patogenní bakterií Listeria monocytogenes, došlo ozářením ke spolehlivé inaktivaci. Ozáření však zanechává zjistitelnou pachuť.


1 1 679 1 680 1 681 1 682 1 683 1 823