Balená voda může být příčinou až 12 procent alimentárních onemocnění vyvolaných patogenem Campylobacter jejuni.
Ve vepřovém, jehněčím a hovězím mase byla zjištěna kyselina N-glykolylneuraminová, která by mohla být příčinou některých onemocnění u člověka, např. rakoviny.
Ve vepřovém, jehněčím a hovězím mase byla zjištěna kyselina N-glykolylneuraminová, která by mohla být příčinou některých onemocnění u člověka, např. rakoviny.
FSIS v USA zaznamenala klesající tendenci kontaminace mletého hovězího masa E. coli 0157:H7.
Nová služba pro uživatele. Databáze odpovědí na nejčastěji kladené otázky související se bezpečností potravin. V databázi lze vyhledávat.
Nová služba pro uživatele. Databáze odpovědí na nejčastěji kladené otázky související se bezpečností potravin. V databázi lze vyhledávat.
Výskyt BSE byl zjištěn u pravděpodobně nejmladšího kusu, býka starého 23 měsíců.
Výskyt BSE byl zjištěn u pravděpodobně nejmladšího kusu, býka starého 23 měsíců.
Výskyt BSE byl zjištěn u pravděpodobně nejmladšího kusu, býka starého 23 měsíců.
Šířící se zprávy mezi spotřebiteli o výskytu DEHA v nápojích byly vyvráceny.
Vědci z Univerzity Hohenheim na základě dvouletých pokusů prokázali, že hnojení dusíkatým vápnem snižuje napadení pšenice fuzárii.
Průzkum ozářeného a neozářeného mletého masa na trhu v USA potvrdil vysokou hygienu při průmyslové výrobě (a balení). V případě masa kontaminovaného patogenní bakterií Listeria monocytogenes, došlo ozářením ke spolehlivé inaktivaci. Ozáření však zanechává zjistitelnou pachuť.