Bezpečnost potravin
18. 7. 2003

Při zkoumání uzenin dodaných na slovenský trh byla u řady vzorků (v 57 z 360) zjištěna nadměrná množství kadmia.


18. 7. 2003

Při zkoumání uzenin dodaných na slovenský trh byla u řady vzorků (v 57 z 360) zjištěna nadměrná množství kadmia.


17. 7. 2003

Největší nebezpečí z nadměrného příjmu rtuti ze stravy hrozí těhotným ženám, neboť je ohrožen vývoj plodu. Světová zdravotnická organizace (WHO) proto stanovila v červnu 2003 nový tolerovatelný příjem rtuti ze stravy.


17. 7. 2003

V září 2002 byla Lékařským institutem Národní akademie USA vydána formou zprávy č. 6 americko-kanadská výživová doporučení (DRI) týkající se přívodu energie a makroživin ve stravě. Zpráva sestává ze tří částí: 1. Energie, sacharidy a vláknina, 2. Tuky, mastné kyseliny a cholesterol, 3. Bílkoviny a aminokyseliny.


17. 7. 2003

Největší nebezpečí z nadměrného příjmu rtuti ze stravy hrozí těhotným ženám, neboť je ohrožen vývoj plodu. Světová zdravotnická organizace (WHO) proto stanovila v červnu 2003 nový tolerovatelný příjem rtuti ze stravy.


17. 7. 2003

Evropský úřad pro bezpečnost potravin oznámil, že náměstkem ředitele se stal dr. Herman Koëter.


16. 7. 2003

Zasedání International Association for Food Protection (IAFP) se koná ve dnech 10.–13. srpna 2003 v New Orleans, USA.


16. 7. 2003

Z důvodu vysokého obsahu alkoholu a přítomnosti neurotoxinu thujone z pelyňku by spotřebitelé neměli konzumovat více než jednu skleničku absintu denně.


16. 7. 2003

Z důvodu vysokého obsahu alkoholu a přítomnosti neurotoxinu thujone z pelyňku by spotřebitelé neměli konzumovat více než jednu skleničku absintu denně.


16. 7. 2003

Z důvodu vysokého obsahu alkoholu a přítomnosti neurotoxinu thujone z pelyňku by spotřebitelé neměli konzumovat více než jednu skleničku absintu denně.


15. 7. 2003

Mnohonásobně vyšší obsah aflatoxinů u para ořechů z Brazílie vedl k vydání speciálních podmínek na jejich dovoz do států EU.


15. 7. 2003

CAC na svém 26. zasedání v Římě (30. 6.–7. 7. 2003) vyslovila obavu z používání některých genů při produkci GM potravin.


1 1 666 1 667 1 668 1 669 1 670 1 789