Bezpečnost potravin
13. 10. 2003

Okolo 30 odborníků z kandidátských středoevropských a východoevropských zemí se zúčastnilo semináře o bezpečnosti potravin pořádaného Konfederací potravinářského a nápojového průmyslu EU (CIAA), který proběhl v Bruselu ve dnech od 6. do 11. října. Cílem akce bylo přispět k účinné implementaci standardů bezpečnosti potravin EU a zvýšit v těchto zemích povědomí o požadavcích E


13. 10. 2003

Agentura SAPARD, MZe ČR, ÚZPI, registrace subjektů – 5. kolo


13. 10. 2003

Okolo 30 odborníků z kandidátských středoevropských a východoevropských zemí se zúčastnilo semináře o bezpečnosti potravin pořádaného Konfederací potravinářského a nápojového průmyslu EU (CIAA), který proběhl v Bruselu ve dnech od 6. do 11. října. Cílem akce bylo přispět k účinné implementaci standardů bezpečnosti potravin EU a zvýšit v těchto zemích povědomí o požadavcích E


12. 10. 2003

Podle rozhodnutí  ve věci C-14/00 měla Itálie  povinnost umožnit na svém území oběh výrobků s označením „čokoláda“, i když tyto obsahovaly jiné rostlinné tuky než kakaové máslo.


11. 10. 2003

FSIS v USA zaznamenala klesající tendenci kontaminace mletého hovězího masa E. coli 0157:H7.


11. 10. 2003

Jednotný postup provádění analýz toxinů v korýších napomůže identifikaci nových toxinů, které mohou být pro člověka nebezpečné.


11. 10. 2003

Jednotný postup provádění analýz toxinů v korýších napomůže identifikaci nových toxinů, které mohou být pro člověka nebezpečné.


11. 10. 2003

Balená voda může být příčinou až 12 procent alimentárních onemocnění vyvolaných patogenem Campylobacter jejuni.


11. 10. 2003

Ve vepřovém, jehněčím a hovězím mase byla zjištěna kyselina N-glykolylneuraminová, která by mohla být příčinou některých onemocnění u člověka, např. rakoviny.


11. 10. 2003

Ve vepřovém, jehněčím a hovězím mase byla zjištěna kyselina N-glykolylneuraminová, která by mohla být příčinou některých onemocnění u člověka, např. rakoviny.


10. 10. 2003

Ze současných zpráv vyplývá, že krmiva vyrobená z transgenních plodin mají podobnou výživnou hodnotu jako krmiva z běžných plodin a neovlivňují ani stravitelnost krmiv ani užitkovost a kvalitu jatečných těl hospodářských zvířat.


10. 10. 2003

Odborníci z USA vyvinuli matematický model pro odhad rizika neúspěšné léčby infekce u lidí   makrolidními antibiotiky v důsledku rezistentních bakterií v potravinách.


1 1 643 1 644 1 645 1 646 1 647 1 789