Okolo 30 odborníků z kandidátských středoevropských a východoevropských zemí se zúčastnilo semináře o bezpečnosti potravin pořádaného Konfederací potravinářského a nápojového průmyslu EU (CIAA), který proběhl v Bruselu ve dnech od 6. do 11. října. Cílem akce bylo přispět k účinné implementaci standardů bezpečnosti potravin EU a zvýšit v těchto zemích povědomí o požadavcích E
Agentura SAPARD, MZe ČR, ÚZPI, registrace subjektů – 5. kolo
Okolo 30 odborníků z kandidátských středoevropských a východoevropských zemí se zúčastnilo semináře o bezpečnosti potravin pořádaného Konfederací potravinářského a nápojového průmyslu EU (CIAA), který proběhl v Bruselu ve dnech od 6. do 11. října. Cílem akce bylo přispět k účinné implementaci standardů bezpečnosti potravin EU a zvýšit v těchto zemích povědomí o požadavcích E
Podle rozhodnutí ve věci C-14/00 měla Itálie povinnost umožnit na svém území oběh výrobků s označením „čokoláda“, i když tyto obsahovaly jiné rostlinné tuky než kakaové máslo.
FSIS v USA zaznamenala klesající tendenci kontaminace mletého hovězího masa E. coli 0157:H7.
Jednotný postup provádění analýz toxinů v korýších napomůže identifikaci nových toxinů, které mohou být pro člověka nebezpečné.
Jednotný postup provádění analýz toxinů v korýších napomůže identifikaci nových toxinů, které mohou být pro člověka nebezpečné.
Balená voda může být příčinou až 12 procent alimentárních onemocnění vyvolaných patogenem Campylobacter jejuni.
Ve vepřovém, jehněčím a hovězím mase byla zjištěna kyselina N-glykolylneuraminová, která by mohla být příčinou některých onemocnění u člověka, např. rakoviny.
Ve vepřovém, jehněčím a hovězím mase byla zjištěna kyselina N-glykolylneuraminová, která by mohla být příčinou některých onemocnění u člověka, např. rakoviny.
Ze současných zpráv vyplývá, že krmiva vyrobená z transgenních plodin mají podobnou výživnou hodnotu jako krmiva z běžných plodin a neovlivňují ani stravitelnost krmiv ani užitkovost a kvalitu jatečných těl hospodářských zvířat.
Odborníci z USA vyvinuli matematický model pro odhad rizika neúspěšné léčby infekce u lidí makrolidními antibiotiky v důsledku rezistentních bakterií v potravinách.