Mise FVO se uskutečnila v září 2008 a zaměřovala se na bezpečnost potravin živočišného původu, zejména masa a mléka.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 7. týdnu 2009: 9.–15.2.2009 (v češtině).
Předběžná zpráva Evropské komise z února 2009.
Nejen hnojení dusíkem ovlivňuje obsah nitrátů v bramborových hlízách, rozhodují i další faktory.
Ovoce a zelenina se mohou stát příčinou alimentární infekce nejrůznějšího původu. Jako zdroj bývají podceňovány.
Speciální postup přípravy a lisování prášku při výrobě žvýkačky je šetrnější k přidaným citlivým funkčním složkám a umožňuje, aby žvýkačka fungovala jako doplněk stravy nebo „funkční cukrovinka“.
Američtí vědci z organizace ARS vyvinuli speciální populaci trávy Brachypodium distachyon, která urychlí pátrání po genech, které by mohly významným obilninám pomoci odolávat chorobám, zejména rzi travní.
Studie prováděná ve Velké Británii ukázala, že starší muži s vysokým obsahem karotenoidů v krevní plazmě byli vystaveni přibližně třikrát nižšímu riziku úmrtí než skupina s nižším příjmem. Snížilo se rovněž riziko rakoviny.
Mezinárodní konference, která se uskuteční dne 4.3.2009 v Praze.
Bezpečnost potravin se stala jednou z priorit, na kterou se Vláda ČR zaměřila před vstupem České republiky do Evropské unie.
Tisková zpráva MZe ze dne 16.2.2009.
Novinky na portálu APIC-AK (9.–16.2.2009).