Bezpečnost potravin
17. 2. 2009

Mise FVO se uskutečnila v září 2008 a zaměřovala se na bezpečnost potravin živočišného původu, zejména masa a mléka.


17. 2. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 7. týdnu 2009: 9.–15.2.2009 (v češtině).


17. 2. 2009

Předběžná zpráva Evropské komise z února 2009.


17. 2. 2009

Nejen hnojení dusíkem ovlivňuje obsah nitrátů v bramborových hlízách, rozhodují i další faktory.


17. 2. 2009

Ovoce a zelenina se mohou stát příčinou alimentární infekce nejrůznějšího původu. Jako zdroj bývají podceňovány.


17. 2. 2009

Speciální postup přípravy a lisování prášku při výrobě žvýkačky je šetrnější k přidaným citlivým funkčním složkám a umožňuje, aby žvýkačka fungovala jako doplněk stravy nebo „funkční cukrovinka“.


17. 2. 2009

Američtí vědci z organizace ARS vyvinuli speciální populaci trávy Brachypodium distachyon, která urychlí pátrání po genech, které by mohly významným obilninám pomoci odolávat chorobám, zejména rzi travní.


17. 2. 2009

Studie prováděná ve Velké Británii ukázala, že starší muži s vysokým obsahem karotenoidů v krevní plazmě byli vystaveni přibližně třikrát nižšímu riziku úmrtí než skupina s nižším příjmem. Snížilo se rovněž riziko rakoviny.


17. 2. 2009

Mezinárodní konference, která se uskuteční dne 4.3.2009 v Praze.


17. 2. 2009

Bezpečnost potravin se stala jednou z priorit, na kterou se Vláda ČR zaměřila před vstupem České republiky do Evropské unie.


16. 2. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 16.2.2009.


16. 2. 2009

Novinky na portálu APIC-AK (9.–16.2.2009).


1 1 035 1 036 1 037 1 038 1 039 1 804