Bezpečnost potravin
2. 3. 2009

Výsledky výzkumu provedeného v Německu přispívají k znalostem o podmínkách inaktivace bakteriofágů. Nejvyšší termostabilitu vykazují fágy Lactobacillus lactis P1532.


27. 2. 2009

Američtí vědci objevili nový rod bakterie, který by mohl být používán k biologické ochraně obilovin proti houbám rodu Fusarium.


27. 2. 2009

Sladidlo Reb A (PureVia) vyráběné technologií společnosti Pure Circle z extraktu ze stevie získalo v USA status GRAS.


27. 2. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 27.2.2009.


27. 2. 2009

Závěrečný workshop k projektu zaměřenému na půdní rizika se uskutečnil v Bruselu dne 26.1.2009.


27. 2. 2009

Strategie EIARD pro období 2009–2013.


27. 2. 2009

Tisková zpráva SZPI zde dne 27.2.2009.


27. 2. 2009

Do 22.4.2009 se lze vyjadřovat k návrhu směrnic týkajících se “aktivních a inteligentních látek” pro materiály v kontaktu s potravinami.


27. 2. 2009

Téměř pro 1 300 potravin jsou uvedeny hodnoty 19 nutričních faktorů. Kontakt na online databázi nutričního složení potravin v USA.


27. 2. 2009

Počet Čechů pijících pivo od roku 2004 do loňska mírně klesl, jak vyplývá z průzkumu.


27. 2. 2009

Veletrh strojů a zařízení pro pekaře a cukráře proběhl ve Stuttgartu v říjnu 2008.


26. 2. 2009

Workshop EFSA, který se uskuteční ve dnech 12.–14.5.2009 v Ispra (Španělsko).


1 1 029 1 030 1 031 1 032 1 033 1 804